Review: Stella's Oorlog

Media door Renee

De hoofdrol in Stella's Oorlog wordt vertolkt door Maartje Remmers. Ze speelt de rol van Stella. Ze heeft samen met haar man Jur een dochtertje genaamd Iris. Haar broer Twan en man worden samen met een groep andere vrienden uitgezonden op een vredesmissie in Uruzgan. Tijdens deze missie komen haar broer en nog een vriend om het leven door een bermbom... althans, dat krijgt Stella te horen. Ze krijgt zelf al snel het vermoeden dat dat niet de oorzaak is van de werkelijke dood van haar broertje.

Het geheim
De vrienden en haar man Jur, die terug zijn gekomen naar Nederland, gedragen zich vreemd tegenover Stella. Het is duidelijk dat ze iets te verbergen hebben. Haar man trekt zich terug in zijn eigen wereldje en accepteert geen hulp. Jur heeft tijdens de vredesmissie veel filmpjes gemaakt voor Stella. Ze bekijkt al de filmpjes die haar man heeft gemaakt, maar als ze op een gegeven moment een video bekijkt die één van de overlevenden direct uitzet, wordt haar argwaan alleen maar groter. Stella doet er alles aan om te weten te komen wat zich in Uruzgan heeft afgespeeld en wat er met haar broertje Twan is gebeurd. Stella voert uiteindelijk zelf een oorlog om achter de waarheid te komen...

De waarheid
In Stella's Oorlog worden weinig dialogen gevoerd, maar het verveelt geen moment. De waarheid die Stella probeert te achterhalen, maakt de kijker net zo nieuwsgierig: 'Wat is er gebeurd, waarom gedraagt iedereen zich zo vreemd, wat verbergen ze?' Je raakt tijdens de zoektocht net zo gefrustreerd als Stella, maar voelt je vervolgens net zo opgelucht als je eindelijk weet wat zich in Uruzgan heeft afgespeeld... maar wat dat is, moet je met je eigen ogen gaan zien!

Naast Maartje Remmers (Ik Omhels Je Met 1000 Armen) in de hoofdrol zie je ook Javier Guzman (Comedy Explosion), Teun Kuilboer (Skin), Thijs Römer (Het Wapen van Geldrop), Micha Hulshof (Bride Flight) en Anna Drijver (Bride Flight) in de film. Deze uitnodigende cast zorgt voor een indrukwekkende film!

Stella's Oorlog is vanaf 19 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.