Disneyfilm 'Bolt' groots in première

Media door Anneke

Honderden kinderen en volwassenen waren afgelopen zaterdag naar de Pathé ArenA afgereisd. Dat was voor de première van de nieuwe Disney-film Bolt, waarin de Nederlandse stemmen onder meer vertolkt worden door Georgina Verbaan, Carlo Boszhard en Chazia Mourali. In de Amsterdamse bioscoop werden zij getrakteerd op limonade, broodjes en vele andere lekkernijen.

Bolt vertelt het verhaal over tv-held Bolt, een hond met verrassende superkrachten. Zijn leven is iedere dag gevuld met spanning, actie en avontuur, maar dat is alleen wanneer de camera's in de studio draaien. Bolts superkrachten werken namelijk alleen maar in de Hollywood-studio's en niet daarbuiten. Wanneer hij per ongeluk op de set in New York City terechtkomt, begint daar zijn échte avontuur, in 'onze' wereld. Daar gaat hij op zoek naar zijn baasje en tegenspeelster Penny (Robin Virginie). Hij wordt daarbij geholpen door kat Mittens (Georgina Verbaan), hamster Rhino (Carlo Boszhard) en de drie maffe duiven (Rutger Bekker, Remko Vrijdag en Diederik Ebbinge, alias de Vliegende Panters).

Carlo Boszhard is samen met zijn kersverse vriend Herald naar de première gekomen. Het tweetal straalt en Carlo is overgelukkig. "Ja, we zijn erg verliefd. Herald en ik ontmoetten elkaar bij SBS, waar hij werkt. Hij vroeg me mee uit en toen sprong de vonk over. Sindsdien zijn we gelukkig samen." Carlo vindt het ook weer erg leuk om een stemmenrol te vertolken in Bolt. "Het leuke van mijn werk is dat ik zoveel verschillende dingen doe. Presenteren, acteren, musicals... Ik ga het zo goed als het kan combineren."

Ook Georgina Verbaan is druk, druk, druk. Haar agenda staat vol met afspraken voor films, tv-programma's (binnenkort komt ze terug in GTST), stemmenrollen en nog veel meer. Oh ja, en tussendoor maakt ze als grote dierenvriendin en actief lid van de Partij voor de Dieren ook nog tijd voor de dieren in onze samenleving. In Bolt doet de grote kattenliefhebster de stem van kat Mittens. "Dat is toevallig hoor, maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Mensen denken dat het inspreken van zo'n stem makkelijk is, maar dat valt toch best tegen hoor! Het moet allemaal precies afgestemd zijn op het figuurtje dat je doet. Het is de afwisseling in mijn carrière die het 'm doet. Iedere dag is weer anders. Als actrice kun je alle kanten op en word je voor heel veel dingen gevraagd. Wie weet wat er in de komende tijd allemaal nog op mijn pad komt."

Bolt is vanaf 11 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.