Terug in de tijd met NKOTB!

Vrije tijd door Anneke

New Kids On The Block gelden als 's werelds allereerste boyband. Zij baanden eind jaren tachtig/begin jaren negentig de weg voor jongensgroepen als Take That, Boyzone en Westlife. Hun populariteit was ongehoord groot. In die periode was de groep goed voor zo'n 200 concerten per jaar, een waar record voor die tijd. Ze verkochten meer dan 80 miljoen albums wereldwijd. Om de comeback te vieren werd er vorig jaar ook weer een nieuw album van 'The Kids' uitgebracht: The Block.

Tijdens het optreden in een goed gevulde Heineken Music Hall was het publiek er helemaal klaar voor: de enige echte comeback van hún groep. Dat publiek bestond behalve een aantal nieuwe fans vooral uit dertigers, die wel in waren voor een avondje pure nostalgie. Bij de NKOTB weet je van tevoren al dat je een geweldige show voorgeschoteld krijgt met daarin veel vocaal vuurwerk.

De groep was goed voor hits als Step By Step, Hangin' Tough en Tonight. Deze en vele andere songs kwamen voorbij tijdens het optreden van Jordan en Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg en Danny Wood. Het enthousiasme zat er nog steeds in bij de band, die behalve hun zang ook hun danskunsten nog steeds niet verleerd blijken. Danny Wood is altijd een van de beste dansers van de groep geweest. Tijdens Games liet hij een extra staaltje van zijn breakdancekunsten zien aan het publiek.

NKOTB trakteerde de fans tijdens het Amsterdamse concert op een portie pure show met alles erop en eraan. De 'Kids' lopen zelf nu aardig richting de veertig, dus hebben ze hun spijkerbroeken van toen verruild voor overhemden, stropdassen en nette broeken. Voor veel mensen moet het een nostalgische avond geweest zijn. Zo vaak hebben de New Kids On The Block ook weer niet in Nederland opgetreden. Aanleiding van de wereldtour is trouwens het nieuwe album The Block, waarvan ook een aantal songs de revue passeerden. Zou dit het begin zijn van een langere tweede NKOTB-carrière of slechts een eenmalige comeback? De tijd zal het leren.

The Block
New Kids On The Block
EAN: 0602517835702
Prijs: 19,99