DVD: Het beste van Baantjer

Media door Anne-Jolijn

De eerste aflevering van Baantjer werd uitgezonden op 6 oktober 1995. Deze en de daarop volgende afleveringen sloegen zo goed aan, dat besloten werd om met een tweede seizoen te komen. In totaal bestaat de politieserie uit 12 seizoenen, die stuk voor stuk kijkcijferkanonnen waren.

Elke aflevering van de serie speelt zich af in Amsterdam. En bij elke aflevering houdt Baantjer zich aan een vaste verhaalformule. Dat is ook één van de redenen waardoor de serie zoveel kijkers trekt. De aflevering begint met de ontdekking van een lijk, waarna de getuigen worden ondervraagd. De Cock wordt eruit gezet door Buitendam: "D'r uit, De Cock!" En bij het drinken van een drankje in het Café van Lowietje krijgen Vledder en De Cock ineens een goed idee. Op dat moment zitten miljoenen mensen thuis op de bank met de vraag: 'Wie heeft het nou gedaan?' De moord wordt gereconstrueerd in de vorm van een flashback en de serie eindigt meestal in het huis van De Cock en zijn vrouw.

De box bestaat uit 12 afleveringen. Uit elk seizoen is de best bekeken aflevering gekozen en die zijn vervolgens gerangschikt op de dvd's. Het is een geweldige verzameling voor uren kijkplezier. Natuurlijk is het mogelijk dat de afleveringen niet jouw favorieten waren, iedereen heeft zijn eigen mening, maar toch zijn ze stuk voor stuk weer spannend. Het hoogtepunt is aflevering 9 op dvd 3: De Cock en de moord op de clown. Dit was namelijk de 100e aflevering, die De Cock deels zelf heeft geschreven!

Maar welke afleveringen kunnen we eigenlijk terugvinden op de dvd's?

Dvd 1
De Cock en de moord op de wallen (1995)
De Cock en de wilde moord (1996)
De Cock en de moord in club Shirley (1997)
De Cock en de moord op de buurman (1998)

Dvd 2

De Cock en de vleesgeworden moord (1999)
De Cock en de moord in de 3e positie (2000)
De Cock en de moord op Sinterklaas (2001)
De Cock en de moord op de duivenmelker (2002)

Dvd 3

De Cock en de moord op de clown (2003)
De Cock en de natte dood (2004)
De Cock en de moord op de stoep (2005)
De Cock en  de dood van een doorbijter (2006)
Het beste van Baantjer

Een prachtige collectie die niet mag ontbreken in de kast van iedere Baantjer-fan!

Het beste van Baantjer
EAN: 8711539058517
Prijs: 19,99