CD: Nikki - Naked

Media door Anne-Jolijn

Ze.nl heeft eerder al een keer gesproken met deze meid, maar toch willen we haar cd nog eventjes onder de aandacht brengen. Het heeft minstens een half jaar geduurd voordat haar nieuwe album in de winkels lag...

Waarom?
Volgens Nikki is er bewust voor gekozen om even te wachten met het album: "Het moest er niet geforceerd uitgeperst worden, maar echt op de winnende artiest gemaakt worden." En als je het mij vraagt, dan is dat ook echt gelukt. Naked is een prachtig album met een beetje pop/rockachtige muziek. De nummers wisselen elkaar goed af; up-tempo, rustig of iets er tussenin. Maar Nikki voelt zich goed bij elk nummer: "De tekstschrijvers hebben echt begrepen wat ik leuk vind, wat bij mij past en wie ik ben."

Naked?
De titel van het album is Naked, maar waarom? Is het niet raar om je album 'naakt' te noemen? Op haar fansite  legt ze het uit: "Een nummer dat op en top gemixt is, klinkt bijna altijd goed... Maar op het moment dat je het nummer helemaal uitkleedt, door bijvoorbeeld alleen met een akoestisch gitaartje te spelen, en hij staat nog steeds als een huis, dan is het een volwaardig nummer op zich. Dit is mijn uitgangspunt geweest. Dat zul je ook terughoren op de cd. Een andere reden dat ik voor Naked heb gekozen, is omdat ik me nu met dit album 'blootgeef'. De nummers die erop staan vertegenwoordigen mij in tekst en stijl. Kijk, dit is wie ik ben."

En?
Eerlijk is eerlijk, dit is de eerste keer dat ik een album van een Idols-winnares echt leuk vindt. De nummers van Nikki zijn absoluut niet te vergelijken met Step Right Up van Jamai of When You Think of Me van Boris. Haar nieuwste en derde single What Did I Do is een heerlijk nummer. Je merkt dat ze zichzelf helemaal geeft, en dat het album op haar is afgestemd.

Naked
Nikki

EAN: 0886974191025
Prijs: 14,99