Rijke man zorgt voor meer orgasmes

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Volgens dr. Thomas Pollet (en jawel, wederom een man, waarom verbaast mij dit niet?), psycholoog en één van de onderzoekers, is gebleken dat het aantal orgasmes dat een vrouw tijdens het vrijen krijgt een directe link heeft met het banksaldo van haar partner (Bron: De Telegraaf).

Laat ik dat eens nader onderzoeken. Ik denk dat deze professor namelijk één dingetje over het hoofd heeft gezien; hij is vast voorbij gegaan aan het feit dat 90 procent van de vrouwen hun orgasme (wel eens) faket. Waarom? Daar zijn twee verklaringen voor:

1) We zijn niet ontspannen genoeg en willen mannen desondanks pleasen, we willen hen graag het gevoel geven dat ze goede minnaars zijn - met name in het prille begin van een relatie.

2) Om het maar zo snel mogelijk achter de rug te hebben en dus van het gezeik af te zijn - meestal zo tegen het einde van de relatie.

En beste professor Pollet, een rijke impotente man is nou bepaald niet bevorderlijk voor een clusterorgasme. Zullen de Jantines Modalen die dit onderzoek serieus nemen, zich spontaan gaan realiseren 'waarom het nou al die tijd niet wilde lukken'? En zal Jan Modaal zich in theorie rijk wanen of zijn bankrekening als een speer gaan controleren wanneer hij Jantine vanmorgen acht maal een euforisch gevoel heeft bezorgd?

Maar buiten dat rest mij de vraag: is dat nieuws? Want hoe onzinnig dit onderzoek ook moge lijken, toch denk ik dat er een kern van waarheid in zit. In 'Geld maakt blind' schreef ik al dat wij vrouwen maar wat graag roepen dat we ons handje niet willen ophouden, maar dat uit vrijwel alle enquêtes en polls duidelijk naar voren komt dat we toch steeds weer een man met geld verkiezen boven de liefde. Dus ik wist al lang dat wij stiekem gewoon geldgeil zijn en graag met de creditcard van manlief wapperen als het erop aankomt.

Maar laten we wel wezen. Wie wil zich nou niet onbezorgd en zonder schuldgevoel in de nieuwste mode kunnen hijsen? Wie wil nou graag ieder dubbeltje omdraaien? En ofschoon er belangrijkere zaken zijn, financiële zorgen veroorzaken nu eenmaal flink wat spanningen binnen de relatie, leuke partner of niet. Indien we die mooie tas niet noodgedwongen in de winkel moeten laten staan, indien we onze kinderen iedere dag met dik belegde boterhammen en een degelijke jas naar school kunnen sturen en we niet iedere week een oud barrel naar de garage hoeven te brengen, oftewel wanneer we aan het einde van de maand nog een stuk salaris overhouden, geeft dat een zorgeloos gevoel. Waardoor wij vrouwen (en niet alleen vrouwen) lekkerder in ons vel zitten.

En weet je wat? Het lekkerder in ons vel zitten, die zorgeloosheid, anders geformuleerd: ontspanning, laat dát nou net hét belangrijkste ingrediënt voor een vrouw zijn om zin te krijgen in spetterende seks en een écht orgasme.