Interview: Re-Play!

Media door Redactie Ze.nl

Alwin voelde zich helaas niet zo lekker, dus we hadden een gezellig gesprek met de overige drie heren: Sam de Wit, Mario Raadwijk en Henk Waarde.

Dit is jullie tweede theatershow, hoe bevalt het om in het theater te staan?

Sam: "Dit is heel anders dan wat we voorheen deden, maar ook ontzettend leuk! We kunnen in deze show veel meer van onszelf laten zien. Bij een groot concert is het meer knallen en wegwezen en in het theater kun je veel meer uitpakken. Ook heb je veel meer contact met het publiek, wat erg fijn is."

Mario: "Je hebt een bepaalde intimiteit die je bij een bedrijfsfeestje hier en daar niet ervaart. Je kunt meer van jezelf laten zien, vaker omkleden... Daardoor is het meer spektakel, meer show en ook meer Re-Play!"

Jullie hebben een bijzondere show, jullie zingen namelijk grotendeels vrouwennummers! Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Sam: "We zijn gewoon erg in touch met onze feminin side, haha! (De mannen lachen hard mee.) In onze vorige theatershow deden we vooral nummers van mannelijke artiesten, dat ligt erg voor de hand... Dit ligt niet voor de hand en is daarom interessant."

Mario: "In het begin is het natuurlijk wel een zoektocht geweest naar de juiste nummers. Niet alle teksten lenen zich om door mannen gezongen te worden. Sommige teksten moesten worden aangepast, zo is in een nummer de naam Bill in Jill veranderd. Ook moesten de nummers een goede toonsoort hebben. We kunnen niet alle hoogtes bereiken zoals vrouwen dat kunnen. Je moet dus je krachten opzoeken in de nummers en dat is ons goed gelukt naar mijn mening!"

Henk: "In het begin was het voor ons behoorlijk wennen. Vocaal gezien, maar ook qua choreografie. We willen natuurlijk niet te vrouwelijk overkomen, zodat mensen gaan twijfelen aan onze geaardheid."

In jullie show staan vrouwen centraal. Wat vinden jullie eigenlijk van vrouwen? Zijn ze een beetje te peilen?

Mario: "Vrouwen zijn onbegrijpelijk! Ze komen van een andere planeet en spreken een andere taal. (De mannen lachen hard op de achtergrond.) Maar als je eenmaal weet wat ze bedoelen, dan zijn ze helemaal niet zo moeilijk. Je moet je gewoon even goed in ze verdiepen..."

Henk: "Vrouwen zijn best moeilijk te peilen vind ik, ingewikkelde wezens... Je hebt er echt een gebruiksaanwijzing voor nodig. En zolang je die gebruiksaanwijzing nog niet door hebt, is het best lastig af en toe."

En wat is dan de meest irritante eigenschap van vrouwen vinden jullie?

Henk: "Vrouwen kunnen af en toe heel zeurderig zijn! En ze letten vaak op de kleinste dingen, mannen doen dat niet."

Mario: "Ik vind vrouwen niet zo snel irritant. Ik ben in een vrouwenhuis opgegroeid, ik heb mijn vader verloren toen ik heel jong was en ben door mijn moeder, oma en zus opgevoed. Dus wat dat betreft ken ik vrouwen best goed denk ik."

Sam: "Ik irriteer me ook niet zo snel, maar natuurlijk kan je je gaan irriteren in een relatie, maar dat is omgekeerd precies hetzelfde. Als ik dan toch iets moet noemen: vrouwen zeggen nooit precies wat ze bedoelen. Mannen zijn meer recht door zee. Wat ik ook irritant vind, is dat sommige vrouwen als je één dag niet zo romantisch bent, zeggen: 'Je bent nooit romantisch!' Terwijl je dan denkt: ik heb je vorige week nog een bos bloemen gegeven! Maar daar moet je gewoon doorheen kijken en dan is er niets aan de hand."

Wat is het gekste dat een vrouwelijke fan ooit voor jullie gedaan heeft?

Henk: "Haha, wij hebben op dat gebied al veel meegemaakt! Zo wilden sommige fans bijvoorbeeld een handtekening op hun bil. Ook zijn er regelmatig bh's naar het podium gegooid."

Mario: "We hebben ooit eens een optreden gedaan op een heel groot terrein en bij vertrek sprong er een fan in de kofferbak! Die was helemaal hysterisch... Wat ook wel bizar was, was dat ik bij mijn zus op bezoek was en dat daar opeens allerlei fans opdoken die me waarschijnlijk helemaal gevolgd waren."

Sam: "Ik heb wel eens een brief gekregen met daarbij foto's van een meisje in lingerie met haar telefoonnummer erbij..."

En... doen jullie daar dan iets mee?

Henk: "Nee, dat niet. Ik denk dat je al snel verkeerde geruchten de wereld instuurt als je zo met fans omgaat. Dan denken ze dat die mannen van Re-Play echte players zijn!"

Sam: "Het brengt vaak onnodige complicaties met zich mee. Fans kijken toch anders naar je. Dat is soms best lastig voor ons. Je vraagt je altijd af of ze nou echt op jou vallen of dat ze op je vallen omdat je een artiest bent. Dus in principe geen intimiteiten met fans, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je bij een optreden iemand tegenkomt die je heel leuk vindt. De meeste mensen ontmoeten hun partner op de werkplek en voor ons is dat waar wij optreden. Maar we blijven wel echt voorzichtig met fans. Het liefste heb ik een relatie met iemand die helemaal niet van Re-Play houdt."

Het Songfestival, zou dat nou iets voor jullie zijn?

In koor: "Nee! We zijn wel twee keer gevraagd, maar wij hebben tot nu toe altijd nee gezegd. Misschien in een later stadium, nu in elk geval niet... We vinden dat - heel eerlijk gezegd - gewoon niet zo leuk."

Hoe verwachten jullie dat de Toppers het gaan doen?

Sam: "Ze hebben altijd veel lol, dus ze zullen in ieder geval veel plezier hebben. Al zijn de Toppers niet meer hetzelfde sinds Gerard Joling weg is... Of ze echt kunnen winnen? Je ziet dat al die Oostbloklanden voor elkaar stemmen, het is een politiek spelletje geworden en het gaat niet meer om de liedjes. Daarom schat ik onze kansen niet heel hoog in eerlijk gezegd."

Hebben jullie nog een boodschap die jullie aan de Ze.nl-lezeressen willen meegeven?

Sam: "Ik bewonder vrouwen. Ik vind het mooie wezens. In alle maten, vormen en kleuren. In ben blij dat ze er zijn. Vrouwen moeten afstappen van dat heersende ideaalbeeld wat je op tv ziet. Dat is helemaal niet ideaal... 90% van de vrouwen ziet er namelijk helemaal niet zo uit. Je moet je gewoon lekker in je vel voelen en genieten!"

Mario: "Ik zou graag de lezeressen van Ze.nl willen zeggen: kom vooral een keertje kijken, neem al je vriendinnen mee, dan gaan we lekker met z'n allen op in de muziek. Lekker zingen, dansen en daarna een geweldige afterparty!"

Henk: "I need to say no more..!"

Na afloop van het interview bleek dat Mario niets te veel had gezegd over de show. De jongens zongen de heerlijkste motown nummers in de mooiste outfits en het publiek zong volop mee. Ondertussen mochten we ook nog genieten van de retro danspasjes van de volop flirtende jongens. Puur entertainment, deze theatershow! Een aanrader voor een feel good-avondje met je moeder of vriendinnen, want Re-Play is een genot om naar te luisteren én kijken.

Kijk hier voor meer informatie over deze leuke groep en hun show!

Tekst: (c) Ze.nl / Rianne Schouten & Jet Wieske