Hoe ga jij naar je werk?

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Het reizen per openbaar vervoer of per fiets is nog altijd gezonder, voordeliger en beter voor het milieu. En toch is de auto nog altijd het meest populaire vervoermiddel: 6 van de 10 keer ging de reis naar het werk met de auto. Zelf moet ik hier niet aan denken. Vroeg in de morgen actief een auto besturen en nog goed opletten ook.

Geef mij maar de trein! Duf een wagon instappen, je ogen sluiten en pas bij het binnenrijden van het volgende station weer wakker worden. Toch behoor ik bij een kleine groep mensen die op deze manier naar het werk reist. Slechts 1 op de 10 keer nam de Nederlander het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.

Mensen die voor de fiets kozen, legden gemiddeld 4 kilometer af. Maar er waren ook sportieve uitschieters: in 20% van de gevallen werd een afstand overbrugd tussen de 5 en 10 kilometer. En bij 5% van de fietsreizen was de afgelegde afstand zelfs groter dan 10 kilometer.

En jij?
Ben jij een sportieveling, die rustig de fiets pakt naar het werk? Prop jij je 's morgens in een overvolle trein om met je ogen dicht naar de bestemming vervoerd te worden? Of kies je het meest populaire vervoermiddel voor woon-werkverkeer: de auto?

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek