Review: Changeling

Media door Anneke

Wanneer de gekidnapte zoon van Christine Collins (Angelina Jolie) wordt teruggevonden, is de moeder dolblij. Tot het moment waarop ze werkelijk oog in oog staat met de vermiste jongen die door de politie teruggevonden is. Ze beseft dat het haar kind niet is en besluit de zoektocht in te zetten naar haar échte zoon. Ze raakt verstrikt in een net van een corrupte politie, die er alles aan wil doen om haar ongelijk te bewijzen. Christine gaat wanhopig op zoek naar antwoorden en komt oog in oog met een waarheid die haar voorgoed zal veranderen. Dit is een waargebeurd verhaal uit 1928.

Angelina Jolie hoefde er niet lang over na te denken om de rol van Christine Collins in de film van Clint Eastwood te accepteren. Ze speelt deze dan ook uiterst geloofwaardig en gedreven en zet zeker een Oscarwaardige prestatie neer. De film is met meer dan twee en een half uur wel een hele lange zit en houdt je niet altijd even geboeid aan het scherm. Maar er worden zulke goede acteerprestaties neergezet (naast Angelina Jolie ook door John Malkovich, Jeffrey Donovan en Devon Conti in zijn rol als de seriemoordenaar) dat dat wel wat goed maakt. Clint Eastwood regisseerde de film vrij sober doch vakkundig.

Toch had hij wel wat indringender gekund. De opnamen zijn wel erg mooi en als je daar de acteerprestaties aan toevoegt, komt Changeling toch ruim boven de middenmoot uit.

Changeling draait vanaf 4 december in de Nederlandse bioscopen.