Mannenharem

Columns door Redactie Ze.nl

Vrouwen durven steeds meer uit te komen voor hun behoeften. Het blijkt dat bijna de helft vaker seks zou willen, dat maar liefst 1 op de 4 vrouwen wel eens is vreemdgegaan (maar de meeste vrouwen dat van hun partner niet pikken) en dat de 'good old' vibrator met stip op 1 staat qua genotverhogende middelen. Vrijwel alle vrouwen (85%) vinden een goed seksleven binnen een vaste relatie (heel erg) belangrijk. 43% van alle vrouwen tussen de 20 en 35 jaar geeft aan dat zij wel vaker seks zouden willen. Ook binnen een vaste relatie wil 35% vaker seks. Niks hoofdpijn dus. (Bron: De Telegraaf).

Maar in onze cultuur is een dolfijnenleven nog altijd 'not done'. Dan word je bestempeld als een snol. En heel cliché, maar wel waar: de man heeft in dat geval een hoop lol. Maar het zou best eens handig kunnen zijn, zo'n tros mannen. Ga maar na. "Oh, moet je alweer overwerken vanavond? Joh, geeft toch niets liefie, scheelt weer een bord." "Heb je hoofdpijn, Piet? Geen probleem schat, Klaas heeft altijd wel zin." "Oh, wil je scheiden, Henk? Ach, da's toch geen punt, één meer of minder maakt ook niet zoveel uit." "Jan, chagrijnig jij maar lekker verder, Hugo is er ook nog." Dinsdag een vaderfiguur, morgen een jonge God. Vrijdag een arts als man, zondag een barkeeper. Pim is er voor een luisterend oor en een schouder, Tim voor zijn uitmuntende kookkunsten. Kijk, dat is nog eens andere koek dan het vervangen van oude meubels.

Maar het betekent ook twintig keer zoveel testosteron in huis. Gadver. En dus ook twintig keer zoveel overhemden strijken. Gadverdegadver. Niet dat ik het type dienstmeid ben, want een slimme vent, ik corrigeer, een volwassen vent, strijkt zijn eigen overhemd. En om het nog maar even betreurenswaardiger te maken, daar gaat je redelijk bescheiden gemiddelde van twee keer per week. Dat wordt minstens veertig keer aan de bak, omgerekend meer dan vijf keer per dag! Zucht. En dat tussen het twintig keer zoveel sokken wassen en hongerige magen vullen door. Hoe vermoeiend. En wat als alle twintig manliefjes aankondigen zich te willen voortplanten? Ai, ai, ai. Dan heb je geen tijd meer voor een carrière, laat staan een eigen leven, want je bent de rest van je leven fulltime zwanger. Dan heb je geheid te weinig tiet om al die baby's te sussen, te weinig slaap en teveel zwangerschapsstriae. En is je lieftallige kroost eenmaal aan het puberen, dan dient zich een nog veel groter probleem aan. Als klap op de vuurpijl ben je al rijp genoeg voor de overgang. Weg mannetjes. Trouwens, wie is dan eigenlijk de vader van wie?

Nee, Moeder Natuur heeft het niet eens zo heel slecht voor ons geregeld. Eén is meer dan genoeg. En als het aan mijn moeder ligt, is zelfs één man in huis al teveel. Wel, zij heeft wellicht iets meer aan de 'good old' vibrator. Wel de lusten, niet de lasten.