Interview: Rock Nation's Stereo!

Media door Anneke

Het is net een paar weken geleden dat de kersverse band Stereo ontstond uit de overgebleven kandidaten. Omdat er tijdens de interviewdag veel belangstelling is, wordt de groep opgesplitst. Ze.nl krijgt zangeres Astrid, gitarist Daan en toetsenist Thijs voor de microfoon. Deze jonge mensen zijn duidelijk erg blij met hun nieuwe leven als rockartiesten. "Ik kan het soms gewoon nog niet geloven," lacht Astrid. "Het programma is net achter de rug en het gaat al allemaal meteen los. We zijn nu druk met interviews en op 30 november staan we in het voorprogramma van Kane in de Heineken Music Hall. Prachtig toch?"

Stereo mag dan wel voortgekomen zijn uit een bedacht concept (de groep werd gevormd uit een 8 weken lang uitgezonden programma op RTL5, red.), de bandleden hebben zeker geen Popstars of Idols-gevoel. Daan: "Omdat wij ook zelf onze muziek schrijven en niet alleen maar songs van anderen vertolken kun je ons sowieso serieus nemen. We hebben allemaal onze ervaring opgedaan in verschillende bands en weten heel goed hoe de business in elkaar steekt. Ook brengen we alle vijf onze eigen invloeden mee in de band. Daar komt zeker een verrassende sound uit." Thijs: "We denken dat wanneer we ons eenmaal live kunnen waarmaken, de mensen ook snel zullen vergeten dat we bij elkaar gezocht zijn via een bedacht concept. Er is ook zo'n goede chemie tussen ons aanwezig dat het tv-programma vast snel op de achtergrond raakt."


Astrid geeft toe dat ze eerst best wel wat twijfels had over haar deelname aan Rock Nation. "Je hebt toch zo je vooroordelen hè? We moesten met z'n allen in een huis zitten. Uiteindelijk viel dat best wel mee, ook omdat er alleen gefilmd werd wanneer we weer nieuwe dingen in te brengen hadden." Een leuke bijkomstigheid van Stereo is dat de band twee gitaristen heeft. Daan: "Dat wisten we van tevoren niet. Toen we ervan hoorden sprongen we een gat in de lucht. Een band heeft gewoon twee gitaristen nodig en wij hebben twee gitaristen die elkaar gewoon perfect aanvullen."

Stereo gaat een drukke tijd tegemoet. "We hebben niet eens tijd om de roes te verwerken," aldus Astrid. "Er zit meteen goed de vaart in. We hebben nu een platencontract met EMI op zak en gaan binnenkort de studio in om ons debuutalbum af te maken. Toen we voor de finale van het programma repeteerden zijn we meteen aan de slag gegaan met eigen songs schrijven. We hebben er nu al een stuk of zes klaar en dat aantal groeit met de dag. Astrid vindt het trouwens leuk om met vijf mannen in de band te zitten. "We kunnen het goed met elkaar vinden. Ook heerst er veel enthousiasme onderling. Het kan allemaal alleen nog maar beter worden dan het nu al is en dat is natuurlijk een mooi vooruitzicht."