Hoe wil jij je radio?

Media door Maresa

Een korte speurtocht op het internet leverde me twee grote sites met radiozenders op: Nederland.fm en Radioguide.fm. Nu werd ik zelf niet al te vrolijk van de Real Hardcore Radio en de Kinderradio FM, maar de rockzenders kan ik zeker waarderen. Ook handig: de nieuwsradio, voor als je altijd op de hoogte wil blijven!

Het enige wat me echt heel erg tegenstond, was alle reclame. Natuurlijk kom je er vaak niet onderuit. Mijn radio-verslaafde vriendje roept altijd precies hoe duur is het om licenties aan te vragen om al die leuke muziek te draaien. Hoe financieer je dat? Reclame. Tja, dan houdt het snel op.

Maar gelukkig is mijn vriendje zelf niet voor één gat te vangen. Radiomaken is zijn hobby en daarom richtte hij NewHitradio.com op. Sinds kort mét officiële licensie. "Kun jij er niet een beetje reclame voor maken?" vroeg hij lief. En ja, die ogen... Dus ben ik me toch even in zijn radiostation gaan verdiepen. Is het wel reclamewaardig? We hebben het thuis vaak opstaan, maar dan luister ik niet zo bewust.

En ja, het blijkt heel reclamewaardig. Dit radiostation is écht reclamevrij en daar word ik heel gelukkig van. Geen nieuws, geen reclame, geen file-informatie... alleen hits uit de jaren tachtig, negentig en nu. Nu weet ik waarvoor mijn vriendje elke week naar zijn mede-radio-freak gaat om 'radio te maken'. Nummers inladen, kijken (of nou ja, luisteren) of het geluid nog goed klinkt, jingles maken en het internet afstruinen naar leuke muziek.

Het enige nadeel van de radiozender is dat je hem via internet moet beluisteren. Verder is de muziek leuk, klinken de jingles professioneel en kun je met Winamp, iTunes en Windows Media Player luisteren.  Er is zelfs een Myspace en op Newhitradio.com kun je gratis Windows Media Player 11 downloaden, mocht je die nog niet hebben.

Kortom: dit radiostation is een aanrader voor iedereen die alleen leuke muziek wil horen. Ga vlug naar Newhitradio.com om te luisteren - more hits, no commercials!