Skinny Bitch

Media door Aefke

Pak dan je eetpatroon structureel aan!
 
De skinny bitch bleef in mijn hoofd zoemen als een bij om een pot honing. Ik was razend nieuwsgierig wat er allemaal in dat boek stond. Op de Uitmarkt in Amsterdam zag ik het boek liggen. 'Ik wil deze graag,' hoorde ik mezelf zeggen. Even later liep ik met het boek rond. Ik, Aefke, was op weg om een skinny bitch te worden.

Geen alcohol en sigaretten meer. Geen biefstukjes, kipfilet en vis. Ook rekenen de dames keihard af met het gebruik van zuivel. Melk lekker? Niet als je net hebt gelezen dat die arme koeien worden gemolken totdat ze ontstekingen aan hun uiers krijgen en dan mag jij raden waar dat ontstekingsvocht in terecht komt...

Misselijk schreef ik sojamelk op het bord in de keuken. Het hoofdstuk waarin de dames de gruwelen in een slachthuis beschrijven, liet me kokhalzen. Ik zou nooit meer vlees eten. Ik voelde me machteloos en wist niet wat ik tegen al het dierenleed moest doen.

'Het is onzin wat je leest!' riep een zwaar vegetarische vriendin die een blauwe maandag veganist is geweest. 'Dat van die koeien klopt echt niet! Daar wordt streng op gecontroleerd!'
'Gelukkig!' zei ik terwijl ik een sigaret opstak en een slok sterke koffie nam.

De skinny bitch wil ons overtuigen tot het worden van een gezond mens. Bewuster leven en kiezen voor dat wat gezond is voor jouw lichaam. Je puur natuur voelen, dat is het streven. De dames zijn wel eerlijk: mochten wij hen ooit betrappen op een bierfestival, moeten we niet schrikken. Zij zijn niet alleen maar skinny bitches, maar ook mensen. Jonge vrouwen die genieten van het leven.

Zelf ben ik geen overtuigd mager kreng geworden. Wel kies ik veel bewuster. Ik eet alleen biologisch vlees en dan hooguit twee keer per week. Ik drink geen gewone melk meer. Met het drinken van melk houden we natuurlijk ook de hele kalverenindustrie aan het werk en dat is iets wat ik dus absoluut niet wil. Ik eet nog wel vette vis. Niet consequent, maar wel gezond. Ik weet dat vis goed voor je hersenen is. Ook dan kies ik voor een vis die op humane wijze aan zijn eind is gebracht. Snoep heb ik inmiddels al lange tijd afgezworen. Sigaretten en koffie zijn natuurlijk echt 1989, maar ik vind dat ik daar nog niet zo goed zonder kan.

Deze skinny bitch is best tevreden met de nieuwe aanpak. Al drie kilo lichter. Maar houdt u mij alstublieft geen doos chocola voor mijn neus. Hallo, ik ben ook maar een vrouw. 

Skinny Bitch
Freedman & Barnouin

ISBN: 9049998917
Prijs: 12,95 euro
Uitgeverij: Truth & Dare