DVD: Gossip Girl seizoen 1

Media door Marieke_B

Een paar maanden geleden maakte ik kennis met Gossip Girl, toen een speciale editie van boek 1 en 2 uitgebracht werd. Ik was onmiddellijk verslaafd, met als resultaat dat deel 3 t/m 10 inmiddels ook in mijn boekenkast prijkt. Zoals gezegd kon ik de serie niet  volgen, maar was ik door alle hysterie wel ontzettend nieuwsgierig geworden. Tijdens het lezen van de boeken had ik toch bepaalde beelden gevormd en personages in mijn hoofd gehaald. Zouden die door de serie compleet onderuit gehaald worden en dus hun magie verliezen? Of zou de Gossip Girl-gekte alleen nog maar meer aangewakkerd worden?

Nu ik de dvd-box van seizoen 1 in huis heb, weet ik het antwoord: natuurlijk werd het dat laatste. Gossip Girl is geweldig! Wat mij wel opviel, is dat er ten opzichte van de boeken vrij veel drastisch is aangepast. Bij het personage van Jenny Humphrey stelde ik me bijvoorbeeld toch echt een donkerharig, klein, dikkig en zeer rondborstig meisje voor. In de serie doen ze daar niet aan: ze is blond, een stuk jonger dan de rest en daarom een beetje een meelopertje, maar ze is wel een beauty. En wat dacht je van Dan en Jenny's vader Rufus? In het boek toch echt een beetje een rare vogel, maar in de serie een hunk eerste klas! Voordeel van al die wijzigingen: er zijn genoeg nieuwtjes, wendingen en intriges om van te smullen!

Nog een opvallendheid: iedereen is mooi, bloedmooi. Wauw! Wat is Blake Lively (die de rol van Serena op zich neemt) een schitterende meid en Chace Crawford (Nate) een onwijs lekker ding! Wat dat betreft hebben de makers van de Gossip Girl tv-serie het goed gedaan. Verder leven deze tieners het leven waar menig jongere tegenop kijkt: al die rijkdom en luxe - maar ondertussen worstelen zij toch met de sores die iedereen op die leeftijd heeft: liefde, status, populariteit en vooral geroddel. Dat laatste vormt de leidraad van de serie: een onbekende roddelaarster publiceert op haar ongekend populaire weblog onder het pseudoniem 'Gossip Girl' alle roddel en achterklap over de leerlingen van de eliteschool. Zij weet ALLES...

Ik ben eruit: Gossip Girl is heerlijk en verslavend. Ik was heel snel door seizoen 1 heen en kan niet wachten tot het volgende deel. Dat moet helaas eerst nog op de Nederlandse televisie verschijnen voor er weer een dvd-box uitkomt. Deze serie mag gewoon niet ontbreken in je dvd-collectie: vijf discs met achttien afleveringen puur genot!

Gossip Girl - Seizoen 1
EAN: 7321916220874
Prijs: 39,99