Sinterklaas De Film komt eraan!

Media door Saar

Gelukkig is er het vooruitzicht op een gezellige decembermaand. (Far, far away. De pepernoten zullen in ieder geval niet lang op zich laten wachten) Een maand van warmte, haardvuren, feestdagen, vakantie. (Vergeet de tentamenstress, familieruzies en de verplichte nummertjes... Verheerlijken mag!) Wat is er nu heerlijker dan jezelf weg te laten voeren met behulp van een fijne film? Dit najaar kunnen we genieten van het verhaal van Sinterklaas en het geheim van het Grote Boek. (Ik krijg er nu al zin in, mijn oude makker weer te begroeten!)

Waar de film over gaat?
De valse Dr. Brein grijpt haar kans om een gemeen plan uit te voeren als Sinterklaas in het ziekenhuis terechtkomt. Samen met haar handlangers probeert ze het geld voor de sinterklaascadeautjes in te pikken. Ze wil er zelfs met het Grote Boek van Sinterklaas vandoor gaan! Doordat de schoentjes van de kinderen niet meer gevuld worden, beseft iedereen dat er iets vreselijk mis is. De Pieten stellen een onderzoek in en met behulp van de jonge Chrisje en de politie proberen ze het probleem op te lossen. Het avontuur brengt hen zelfs naar Curaçao! Lukt het de Pieten dit spannende avontuur tot een goed einde te brengen en het Grote Boek van Sinterklaas voor 5 december veilig te stellen?

Vanaf 9 oktober kunnen we 95 minuten lang genieten van onder andere Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Christiaan Nieuwenhuizen, Frederik de Groot, Tony Neef, Martine van Os, Ben Cramer, Joep Sertons, Frans Mulder en Carel Struycken. Daarnaast zijn er in bijrollen veel bekende gezichten te zien zoals Bill van Dijk, Gerard Joling, Harold Verwoert, Rita Verdonk, Wieteke van Dort, Gerard Cox, Richard Groenendijk en Lone van Roosendaal. In de tussentijd moeten we ons maar vermaken op sinterklaasdefilm.nl.

Oh en om het feest helemaal compleet te maken duikt een deel van de cast van de familiefilm Sinterklaas en het geheim van het grote boek de komende weken de studio in voor opnamen van de soundtrack. Gerard Joling en Piet Diego beten het spits af met het nummer Ik kan niet wachten dat aan het einde van de film te horen zal zijn.
 
'Ik doe graag wat voor Sinterklaas en om met Diego een geweldig feestelijk kindernummer te maken is ook voor mij een kinderdroom,' aldus Gerard Joling. 'Dankzij het aanstekelijke liedje Ik kan niet wachten (tot het 5 december is) zorgt Diego er samen met Gerard Joling voor dat alle kinderen met een gezellig feestgevoel de bioscopen uitgaan,' aldus regisseur Martijn van Nellestijn. Naast een groot aantal nummers van Diego, onder andere de titelsong, zullen ook Pamela Teves, Tony Neef, Hetty Heyting en Richard de Ruijter te horen zijn op de soundtrack die vanaf oktober verkrijgbaar is.