Review: Wanted

Media door Jet

De 25-jarige Wesley Gibson (James McAvoy) is een echte loser: hij heeft een saai kantoorbaantje, hij is totally broke en zijn vriendin bedriegt hem met zijn beste vriend. Maar zijn saaie leventje staat op het punt om te veranderen als hij de sexy en spannende Fox (Angelina Jolie) ontmoet. Zij vertelt hem dat zijn vader (die hij nooit gekend heeft) één van de beste huurmoordenaars ter wereld was en net vermoord is door de man die het nu op Wesley zelf heeft gemunt. Buuukkkeenn!!! Voor je het weet vliegen de kogels al om je oren...

Na een spectaculaire actiescène neemt Fox Wesley mee naar de Fraternity, een genootschap van meedogenloze vechters en razendslimme moordenaars die in het geheim de orde handhaven met als motto: 'Kill one and save a thousand!' Na een ontmoeting met leider Sloan (Morgan Freeman) besluit Wesley in de voetsporen van zijn vader te treden en ook huurmoordenaar te worden. Wat volgt is een intensieve trainingsperiode waarin Wesley het zwaar te verduren krijgt. Na de nodige blauwe blekken en bloedspetters is hij klaar om wraak te nemen op de moordenaar van zijn vader... Maar is alles wel wat het lijkt?

Houd je van actie, gecombineerd met humor en bizarre special effects? Dan is Wanted dé film voor jou! Nog nooit heb ik zo veel spectaculaire actiescènes in één film gezien. Vooral de special effects maken deze film erg de moeite waard: auto's die over de kop vliegen, kogels die zich in onmogelijke bochten wringen, niets is te gek. Vooral de scène met een in een ravijn stortende trein is gaaaaaf. Ok, het verhaal is redelijk voorspelbaar en niet echt vernieuwend. Maar als je je daarop instelt zal je zeker van deze film genieten!

Nieuwkomer in dit genre James McAvoy komt overtuigend over als de nerderige Wesley. Zijn onzekere en onwennige houding maakt zijn rol erg geloofwaardig. Angelina Jolie is helemaal in haar element. Ze doet tenslotte ook waar ze het best in is: het spelen van een sexy, spannende, mysterieuze en stoere vrouw. Ook deze keer spat ze weer van het scherm af en zie je de mannen en zelfs de vrouwen in de zaal genieten van haar aanzicht. Morgan Freeman als leider/mentor is ook niet echt vernieuwend... maar wie houd ik voor de gek? Die man hoeft enkel zijn mond open te doen en dan tilt hij de film al naar een hoger niveau!

Wanted is een ideale film om heen te gaan met je vriendje, je beste maatje of je kleine broertje. Of met je vriendinnen in een stoere bui! Verstand op nul en geniet van some kick-ass action!

Lees hier een verslag van de spetterende première met verschillende BN'ers!

P.s. Wist je al dat je een leuk prijzenpakket van Wanted kan winnen op Ze.nl?