Mario en Luigi voor je Nintendo DS

Media door Redactie Ze.nl

Deze keer is de vijand echter niet alleen Bowser, maar is Princess Shroob en haar Shroobs.  Professor E. Gadd heeft een tijdmachine gebouwd en Princess Peach probeert hem uit door naar het vroegere Mushroom Kingdom te reizen. Daar wordt ze gekidnapt en natuurlijk staan Mario and Luigi klaar om haar te redden. Ze reizen terug in de tijd en komen daar hun jongere versies tegen. Met zijn vieren reizen ze door de tijd en door verschillende werelden en moeten hier allemaal vijanden verslaan om uiteindelijk de prinses te redden.

In Mario and Luigi Partners in Time bestuur je niet alleen Mario and Luigi, maar ook de baby's dus je speelt met vier karakters tegelijk. Elk karakter heeft zijn eigen toets (bijvoorbeeld Mario bestuur je met de A, Luigi met de B, baby Mario met de X en baby Luigi met de Y) en zijn eigen trucs. Mario en baby Mario zijn de leiders en de Luigi's volgen. Er wordt in het spel goed gebruik gemaakt van de twee schermen, zeker als je met de karakters afzonderlijk speelt. Het is wel zo dat de oudere versies 'bevriezen'  als je met de baby's speelt: je hoeft ze niet alle vier tegelijk te besturen.

In de loop van het spel leer je verscheidene trucs (waaronder baby Mario die water kan spugen om vuur te doven of Mario en Luigi die een bal kunnen vormen en zo lange afstanden snel kunnen afleggen) die je helpen om door de verschillende levels heen te komen. Je komt veel vijanden tegen die een gevecht met je aangaan. Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat de gevechten om en om plaatsvinden: de vijand doet een aanval, dan doen de broers een aanval. Je vecht nooit tegelijk tegen elkaar, wat je de kans geeft om een aanval goed uit te voeren. Ik word zelf altijd bloednerveus van gevechten in spellen en dan is dit een verademing. Naast de standaard vechtmoves krijg je ook items waarmee je een tegenstander kunt uitschakelen.

Mario-liefhebbers zullen dit spel zeker geweldig vinden, al zul je in het begin heel erg moeten wennen aan de gevechten en vooral aan de besturing. Er zitten heel gemakkelijke levels in, maar ook moeilijke waarin je je trucs misschien wel tien keer moet toepassen voordat het lukt. Ook andere gamers zullen dit spel vast erg leuk vinden, het is toch wel anders dan anders en ontzettend verslavend!


Nintendo DS: Mario and Luigi Partners in time
EAN: 0045496735944
Prijs: 44,99 euro