Elle van Rijn - De hartbewaakster

Media door Marieke_B

'Toen het bericht op het nieuws kwam, wist ik meteen dat ik degene was die ze zochten. De oproep was aan mij gericht. Er was alleen één probleem: ik kon niet bewijzen dat ik de bezitter was van het winnende lot.'

Anna Schulte werkt als verpleegster in een ziekenhuis op de afdeling Hartbewaking. Ze leeft een niet al te bijzonder leven en valt dus ook nooit op. In het ziekenhuis draait ze dubbele diensten, gaat om de dag op bezoek bij haar dementerende vader in het  verzorgingstehuis en de enige seks die ze heeft, is virtueel online. Kortom: een vrouw om wie niemand zich druk maakt.

Dan komt het moment dat Anna de loterij wint. Tenminste, ze had ooit het winnende lot in handen. In de puinzooi die haar huis heet, kan ze het lot gewoon niet meer vinden. Terwijl de uiterste inleverdatum van het lot steeds dichterbij komt, groeit haar frustratie. Niet alleen over haar slordigheid, maar over haar hele leven. Miljonair of niet, het punt is gekomen om het roer om te gooien.

Een wervelstorm van spanning, moed, wanhoop, angst en liefde is wat Anna te wachten staat als ze besluit haar kleurloze bestaan vaarwel te zeggen. Met de hartpatiënt Wouter bouwt ze een bijzondere, maar ook vreemde, relatie op. Terwijl ze met hem een groots avontuur aangaat, wordt ze geconfronteerd met zichzelf én haar heftige verleden.

Het boek De hartbewaakster komt langzaam op gang. Je vraagt je af waar Elle van Rijn met het verhaal naartoe wil en wat het boek nou zo bijzonder maakt. Geduld wordt echter beloond: naarmate het verhaal vordert, wordt het ook boeiender en zelfs spannend. Het avontuur van Anna en Wouter is te bizar voor woorden en wakkert daarmee nieuwsgierigheid aan: gaat hun plan lukken?

Elle van Rijn kan schrijven. Ze weet de wanhoop van Anna en de spanning van het verhaal goed over te brengen, waardoor ze sympathie voor de hoofdpersoon opwekt. Je gunt Anna een leuk en gezellig leven met alle goeds van de wereld, ver weg van haar verleden waarin ze helaas met zelfmoord en kindermisbruik te maken kreeg. Benieuwd hoe het Anna uiteindelijk vergaat? Koop het boek en je weet het! :)

De hartbewaakster
Elle van Rijn

ISBN: 9025427766
Prijs: 17,95
Uitgeverij: Contact