De leukste Nederlandse stadsstranden

Vrije tijd door Saar

Strand aan de Maas - Rotterdam
Mind- and bodyworkshops, salsa, modeshows, jazz, speeddaten, het Redbull Air Race Festival, tango, kinderdisco: je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Rotterdam. Op dit strand kun je zelfs trouwen of fitnessen! Voed de innerlijke mens tijdens de Bavaria Beach BBQ of kom op zondag langs voor een healthy lunch tijdens de Lipton Clear Green Sunday. Vergeet zeker niet de pre-party van het Rotterdamse Zomercarnaval mee te maken, als je dan nog niet in hogere sferen komt...
www.strandaandemaas.info

U-Beach - Utrecht
Naast de Jaarbeurs vind je het grootste en gezelligste terras van Utrecht. Met je voeten in het zand ontstres je, vanonder je parasol na je werkdag met een frisse cocktail. Vanuit je luie strandstoel bekijk je een filmpje terwijl je bijkletst met vrienden of collega's. Wie nog puf overheeft of gewoon moet werken, kan deelnemen aan de Media Plaza's Summerschool. Spijker je kennis bij zodat je straks letterlijk en figuurlijk goed uitgerust weer aan de slag kunt gaan. Kijk hier voor het complete aanbod: www.ubeach.nl

Blijburg aan Zee - Amsterdam
Op Blijburg kijk je naar de horizon en kun je naar hartelust zwemmen, eten, drinken en genieten van diverse soorten muziek. Ook is er een vuurkuil en open haard. Zaterdagavond wordt er gedanst in Club Blijburg, maar op zondag kun je rustig ontbijten op het stadsstrand en genieten van lichte klassieke muziek of kleine bandjes.
Wil je de Blijburgertimes ontvangen en op hoogte gehouden worden van feesten, mini-festivals en bandjes? Surf dan snel naar www.blijburg.nl

Strand Oog in Al - Utrecht
Alsof er nog niet genoeg te ontstressen was in Utrecht is er sinds kort een tweede strand in de Domstad.
Iedere vrijdag kun je op Strand Oog in Al terecht voor een After Work Party (AWP) en op zondag geniet je optimaal van je rust tijdens de Steamy Sunday Afternoon. Verder vinden er regelmatig Dancefeesten plaats. Denk hierbij aan bouncebeach (www.bounceballroom.nl) en stekker in ´t zand(www.zoekjestekker.nl). Ook komt de Arrow Jazz Beach Tour langs om je zomerkriebels te versterken.

Zandvoort aan de Eem - Amersfoort
Kom knuffelen met konijnen, schud je heupen los in de danssalon, DinnerDance of ouwelullendisco. In Amersfoort is alles mogelijk, je wordt zelfs uitgenodigd om zelf iets te organiseren. Verder vind je hier vooral veel theater, wat een prettige afwisseling van de andere stadsstranden is. Ook hebben ze gratis draadloos internet, dus zeg maar dag tegen de vier muren. Je laptop kan zo mee de strandtas in. Zin om bitterballen te serveren of een luxe diner te bereiden? Zandfoort heeft leuke vacatures openstaan. Met je toet in de zon, omringt door vrolijke mensen: dat kan niet als werk voelen. Toch? www.zandfoort.nl

Dat stadsstranden 'hot en happening' zijn, blijkt wel uit het gigantische aanbod. Er is simpelweg té veel om te benoemen! Ook in Groningen, Nijmegen, Maastricht, Venlo, Zoetermeer, Haarlem, Parijs, Antwerpen, Barcelona, Mexico-stad, Berlijn, Kopenhagen, Brussel,  (moeten we doorgaan?) kun je tussen het shoppen door het gevoel hebben er echt helemaal tussenuit te zijn. Al blijft het moment dat je de veerboot richting een van de Waddeneilanden opstapt en je de frisse wind tegen je lijft voelt waaien wel het meest complete 'zomer-gevoel' geven. Hoe dan ook, geniet van de zon, waar jij je zandkasteel ook neerzet!

Heb je er helemaal zin in gekregen om lekker te flaneren in luchtige niemendalletjes? Lees dan nog even verder, wellicht ben jij straks een flinke berg bi-semi-of tankini's rijker!

Het is een feit dat we, zo vlak voor de vakantie, druk op zoek zijn naar een mooie, nieuwe bikini of een lekker zittende tuniek. Dat veel mensen hun badkleding bestellen via Wehkamp.nl, bleek uit het aantal foto's dat het Zwolse bedrijf vorig jaar spontaan toegestuurd kreeg van een groot aantal klanten. Zij lieten enthousiast zien hoeveel plezier zij aan hun Wehkamp.nl-badmode beleefden. 
 
Dit bracht Wehkamp op het idee dit jaar een wedstrijd te organiseren onder het motto: Fotografeer zoveel mogelijk mensen in herkenbare Wehkamp-badmode en stuur je foto('s) naar publicrelations@wehkamp.nl. Wie weet wordt jouw foto gekozen en maak je kans op een wehkamp.nl-waardebon van 500 euro. De inzendtermijn sluit op 24 augustus.

Nog meer zin in zand, maar wil je - while you're at it - ook aan je gezondheid werken?
Surf dan eens naar www.wellnessonthebeach.nl