DVD: Step Up 2

Media door Marieke_B

Het verhaal
Andie (Briana Evigan) is een echt meisje van de straat. Op jonge leeftijd heeft zij haar moeder verloren en is ze ingetrokken bij haar moeders beste vriendin, waar ze niet helemaal zichzelf kan zijn. Op school gaat het niet goed. Andie spijbelt veel en trekt zich van niemand iets aan. Waar zij wél haar ei kwijt kan, is bij haar 'crew' 410: een straatgroep die dansen als passie heeft. Een crew is als je familie: je leeft voor elkaar en laat een groepslid nooit in de steek.
Als haar pleegmoeder echter aangeeft dat de grens is bereikt en Andie weg moet, raakt ze in paniek. Weg uit deze stad, weg bij haar crew? Een goede vriend van vroeger Tyler (Channing Tatum - uit de vorige film Step Up!) reikt haar een oplossing aan: een auditie bij de Maryland School of the Arts, waar hij zelf ook op heeft gezeten. Voor haar crew is dit hoogverraad, dansen met die kaklui die het zo hoog in hun bol hebben, maar het is voor Andie de enige mogelijkheid om te blijven. Haar pleegmoeder gaat akkoord en tot haar grote verbazing wordt Andie aangenomen op de school. Daar ontmoet ze de knappe en zeer populaire Chase (Robert Hoffman), die al bekend is met haar hippe streetmoves en haar overhaalt om met een groep van school mee te doen aan de illegale danswedstrijd The Streets. Haar oude crew-members van 410 kunnen dit bepaald niet waarderen, omdat The Streets altijd hun domein was. Bovendien vindt de balletschool dit maar niks, wat drastische gevolgen kan hebben voor haar danscarrière. Zou Andie haar hoofd boven water kunnen houden? En wat bloeit er tussen haar en Chase?

En?
Stilzitten kan niet meer na het zien van deze geweldige dansfilm! Waren de moves in Step Up 1 al briljant, na deze vervolgfilm trek je direct een sprintje naar een goede dansschool of die streetdanceclub. Dit wil jij ook kunnen! Het verhaal is flinterdun, zoals dat bij zo ongeveer alle dansfilms het geval is, maar dat geeft niet. Het verhaal heeft namelijk een ondergeschikte rol. Het gaat slechts om liefde en dansen, hoe spectaculairder hoe beter en wees eerlijk: meer hebben we toch ook gewoon niet nodig? Een donkere grimmige sfeer, mooie maar opstandige scholieren met een enorm danstalent en een romantische liefdesrelatie die opbloeit in de grimmige straten van een dubieuze buurt. Met alle heerlijke clichés van dien!
Puntjes van kritiek zijn er genoeg: voornamelijk blanke hoofdrolspelers in een Amerikaanse gettowijk, diezelfde gettowijk die gevaarlijk zou moeten overkomen maar er te netjes en schoon uitziet, een overkill aan mooie mensen (zelfs de nederige buitenbeentjes zitten strak in hun vel!) en de acteerprestaties zijn niet bepaald Oscar-waardig (wat wil je ook: het gaat in eerste instantie natuurlijk om het danstalent van de acteurs). Maar goed, dat is allemaal ook niet belangrijk: Step Up 2 is gewoon cool! Klaar.

Extra's
Dit is echt een dvd waarbij gebruik is gemaakt van de mogelijkheid om kopers te belonen voor het kijken van de originele versie. Als extra's vind je onder andere natuurlijk de verwijderde scènes, bloopers en commentaar van regisseur, choreografen en hoofdrolspelers. Daarnaast is het leuk om een kijkje te nemen achter de schermen en kun je door middel van de diverse groovy videoclips vast gaan oefenen op jouw eigen streetdancekunsten!

Step Up 2
Regie: Jon Chu
EAN: 7321932038187
Prijs: 14,99