Helden van vroeger die nu totaal kansloos zijn

Media door Mariëlle
Wat zouden we soms graag teruggaan in de tijd. En de ‘sterren’ hieronder waarschijnlijk ook, want toen waren ze een stuk meer waard dan tegenwoordig. Want: ken je die oude held meneer Kaktus nog? Tegenwoordig is hij vrij kansloos.

Vroegâh klommen we het liefste op hun schoot. IN hun schoot als het even kon. Wat hadden we dat te gek gevonden. Als een huis keken we op tegen meneer Kaktus, we wilden ‘broodje POOEEP’ schreeuwen tegen ome Willem, wilden we net zo knap als Tatjana worden en waren we verliefd op Jody Bernal (ja echt, die tijd bestond). Maar wat is er eigenlijk met al helden van vroeger gebeurd? Ze zijn totaal kansloos geworden.


Meneer Kaktus

Kennen we hem nog? Tuuuurlijk. Die man is lekker opgedroogd hoor. *Kuch*. Tegenwoordig is hij in te huren als… meneer Kaktus. Nog steeds inderdaad. Daar put hij zijn hele carière uit. En van dat geld kan hij toch zeker wel een riante woonwagen betalen.

Ome Willem

Ollekebolleke…KNOL! Ome Willem wist wel hoe hij de kinderen aan het lachen kon krijgen met zijn broodjepoep-verhalen. Dat doet hij tegenwoordig niet meer. Nee, vandaag de dag duikt deze opa op in televisiprogramma’s als autoriteit.

Bassie en Adriaan

Onlangs zijn ze bij Van der Vorst ziet sterren definitief gestopt met de act die een groot deel van hun leven geduurd. Op het laatst waren ze echt al te oud. Maar ze hadden ook geld nodig. Lieve mensen, maar wel kansloos. Dat laatste geldt vooral voor Bassie.

Viola Holt

Staat redelijk on hold. Waar ze ooit de Playboy als zoete broodjes over de toonbank liet verkopen, rennen mannen tegenwoordig gillend weg. En vrouwen ook trouwens... En daar hoeft ze niet eens haar kleren voor uit te trekken. 

Judith de Bruijm

Judith de wie? De Droom Show! Het liedje kunnen we allemaal nog meezingen, maar wie het gepresenteerd heeft… We hebben werkelijk geen idee. Wat ze tegenwoordig doet weten we dan ook echt niet.



Jacque D'ancona

Als strengste jurylid bij de Mini Playbackshow van Henny huisman maakte hij eerder kinderen bang dan dat hij populariteit won. Daarentegen werd zijn oordeel bloedserieus genomen. Tegenwoordig is hij als presentator te zien in het programma Een Zaak Van De Gemeente op SBS6.

Hans van der Togt

Heet eigenlijk helemaal geen Hans van der Togt… Whut? Hij is namelijk geboren als Hans Peter van Dongelen. Hij is ons allen wel bekend van het programma het Rad van Fortuin. Daarna werd het (buiten zijn drankprobleem om) toch minder kansloos dan we hadden verwacht. Hij was voor het grote publiek minder zichtbaar in beeld en werd opgepikt in de theaterwereld. In De Wereld Draait Door heeft hij eens laten weten dat hij totaal geen zin meer heeft om op televisie te komen.

Patricia Paay

Die ook haar originele naam niet draagt, want ze is geboren met de achternaam Paaij. Ooit was ze een stoot die vooral bekend werd door het Eurovisie Songfestival in 1969. Tegenwoordig staat ze vooral bekend als oplappop die met haar uiterlijk niet wil verklappen dat ze de 60 al lang gepasseerd is. Ze doet nog weleens mee als kandidaat in verschillende programma’s, maar een eigen, goed lopende carrière is er al een tijdje niet meer geweest.

Tatjana Šimi?

Ze werd bekend als de vrouwelijke Kees in Flodder. Maar dat is niet het enige wat ze heeft gedaan. Ze begon namelijk haar carrière als model. Die modellenervaring heeft ze mooi kunnen gebruiken met verschillende fotoraportages in de Playboy. Nu moet ze het vooral hebben van haar rijke man, want meer dan een reclamespotje van Basic Fit zit er niet in. Of nee, daar is ze ook uit geknikkerd.

Jody Bernal

Je gelooft het niet, en je hebt het wellicht zo ver weggestopt dat je het je niet meer kunt herinneren, maar Jody Bernal heeft echt fans gehad. Er is een tijd geweest dat hij als hottie werd gezien. Van korte duur, dat wel, maar de tijd heeft bestaan. En nu? Nu is dat niet meer zo. Hoewel... zo kansloos is-ie nou ook weer niet, want hij staat tegewoondig als DJ op best wel grote festivals. Als je zijn Instagram-account bekijkt oogt-ie best gelukkig en hij heeft ook nog zelfspot, want de foto hierboven komt van zijn eigen social media. Klinkt eigenlijk best oké, right?

Welke held van vroeger vind jij de meest kansloze der kanslozen?