Aanraders voor je Nintendo DS

Media door Marieke_B


Kirby: Mouse Attack

Kirby is een klein roze wezentje. Hij ziet er niet sterk uit, maar vergis je niet in hem! Hij kan alles opzuigen in zijn buikje en dit met veel kracht weer uitspuwen. Hiermee heeft hij al heel wat vijanden vernietigd!

'In zijn nieuwe avontuur Mouse Attack heeft het Squeak Squad, een samenzwerende groep muizen, Kirby's gebakje gestolen, samen met nog vele andere Dream Land-schatten. Gelukkig kun jij Kirby helpen om zijn lekkernij terug te krijgen! Je vergezelt hem in een nieuw platformavontuur dat hem naar acht gigantische werelden voert. Dankzij het touchscreen van de Nintendo DS zul je voor het eerst een blik in Kirby's buik kunnen werpen. Daar kunnen opgeslagen voorwerpen worden gecombineerd om Kirby nog wat meer vuurkracht te geven. Met meer dan 25 op te waarderen vaardigheden kan Kirby niet alleen zijn vijanden serieuze schade toebrengen, maar kan hij ook delen van de wereld om hem heen vernietigen. Spelers kunnen hindernissen in brand steken, water bevriezen, een gat in de grond graven en nog veel meer. Niemand steelt Kirby's gebakje. Niemand!' - www.nintendo.nl

Van de spellen met Kirby in de hoofdrol word je gewoon heel erg vrolijk. Het wezentje is ook zo schattig! Maar omdat ie tegelijkertijd ook zo stoer en dapper is, kun je je helemaal in het spel verliezen om samen met hem het grote avontuur aan te gaan. De bediening van Kirby als spelpoppetje -springen, zweven, vechten- is heel makkelijk, de handleiding is duidelijk en de knoppencombinaties zijn goed te onthouden. De werelden waar Kirby doorheen moet, zijn heel kleurrijk en vrolijk, daar is zichtbaar veel zorg aan besteed. Het doel van de Story Mode is de 120 schatkisten, verstopt in de acht werelden, te verzamelen. Natuurlijk biedt het spel ook losse Mini Games en kun je deze via Multi-Card Play met je vrienden spelen. Aanrader!


Mario Kart DS
Mario Kart deed het al goed op de Nintendo 64 en de Gamecube. Gelukkig is ie er ook voor de Nintendo DS waardoor je nu overal van één van de populairste games ooit gemaakt, kunt genieten!

'Tijd om te racen... zonder snoertjes! De wereldberoemde Mario Kart-serie gaat helemaal los, waarbij spelers draadloos met z'n achten tegelijk in karts kunnen racen en aan battles kunnen deelnemen, ongeacht of iedereen over een Game Card beschikt. De complete sterrencast van Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Wario, Bowser en Toad verschijnt weer aan de startlijn voor een waanzinnig aantal races op de meer dan dertig banen, waaronder gloednieuwe, voor de DS ontworpen circuits en klassiekers uit alle voorgaande Mario Kart games! Met alle maffe wapens en de hoge snelheden die spelers van de serie mogen verwachten is deze game een droom die uitkomt voor fans van Mario Kart.' - www.nintendo.nl

Mario Kart komt bij elke spelconsole van Nintendo weer terug en terecht! Want Mario Kart is natuurlijk het allerleukste spel om samen met vrienden te spelen. Maar ook in je eentje kun je je er prima mee vermaken. De poppetjes zijn leuk, de circuits heel kleurrijk en herkenbaar uit vorige edities en door middel van drie verschillende snelheden (50, 100 en 150 CC) kun je zowel als beginner en gevorderde speler de strijd aangaan met je tegenstanders. De bediening is makkelijk, al is het bij de 150 CC wel echt nodig om het 'driften' te leren, anders vlieg je zo uit de bocht. Dit is wel even lastig om echt goed onder de knie te krijgen, maar het geeft een kick als het lukt; je neemt je bochten er een stuk soepeler mee. Mario Kart gaat gewoon nooit vervelen en is dus een klassieker die in je spellencollectie thuishoort!


Speed Racer: De Game
Speed Racer: De Game is een snelle en actievolle racegame gebaseerd op de gelijknamige film. In het spel speel je met maar liefst negentien personages uit de film, waaronder natuurlijk Speed Racer zelf, Racer X en Trixie!

Race over de meest duizelingwekkende circuits. Met onder andere loopings, kurkentrekkers en andere levensgevaarlijke elementen moet jij als eerste de finish zien te bereiken. Om je hierbij te helpen heb je 'car-fu' tot je beschikking. Net als in de film kan je met speciale snufjes voor de auto jezelf beschermen of de tegenstander hinderen.

Speed Racer is echt een flitsend en heel druk spel. De races gaan ontzettend snel en de auto's waarmee je over de spectaculaire banen scheurt, zien er futuristisch en kleurrijk uit. De besturing is, na wat oefening, goed te doen en de banen worden na verloop van tijd steeds langer en moeilijker. Daardoor verveelt het spel niet snel! Bovendien is het niet alleen een kwestie van de baan uitrijden, maar onderweg ook trucs doen om andere wagens eraf te beuken, afspraken maken met tegenstanders om elkaar met rust te laten én is je race niet gelijk verloren als je auto ontploft; het lijkt een beetje of de andere wagens dan 'op je wachten'. Dat maakt het vooral voor mij, als race-nitwit, leuk om te doen!

Voor een overzicht van alle beschikbare spellen voor de Nintendo DS, kijk dan HIER!