Annemiek Paping - Seintje van boven

Media door Susanne

... veelal onverklaarbare gebeurtenissen die je toch wel een beetje aan het denken zetten.

Als journaliste bij De Telegraaf verzamelde Annemiek Raping paranormale ervaringen voor lezers die ze publiceerde in haar rubriek Wat U Zegt. Deze verhalen zijn nu gebundeld in het boek Seintje van Boven.

Niet iedereen zal snel dit boek uit de kast trekken om te lezen. Nuchtere personen die zweren bij de wetenschap zullen niet snel geloven wat de mensen in dit boek allemaal hebben meegemaakt en elders verklaringen zoeken. Toch is dit boek leuk om te lezen. Het zet je aan het denken.

Wat als er meer is na de dood?
Een veel voorkomend verschijnsel in Seintje van Boven is dat dierbare overledenen vanuit het hiernamaals een teken sturen naar hun nabestaanden om te laten weten dat ze goed zijn aangekomen. Meer dan eens lijken deze tekenen puur toeval, maar soms kan het bijna niet anders. Zo is er een verhaal over een overleden meisje van dertien. Twee maanden later zat haar moeder op de fiets naar huis toen er een oranje vlinder op haar fietsmand ging zitten. Tijdens de hele fietstocht bleef de vlinder roerloos zitten. Zelfs uren later zat de vlinder nog steeds op dezelfde plek. Pas toen de moeder de vlinder vertelde dat ze de boodschap had begrepen, dat haar dochter wilde vertellen dat het goed met haar ging, vloog de vlinder weg. De overleden dochter spaarde oranje vlinders.

Hoewel de verhalen mooi zijn om te lezen, is het misschien wel een beetje een overdaad. 118 pagina's aan verhalen is wel een beetje te veel van het goede. Daarbij is het geen boek om te lezen als je in een dip zit: al die verhalen over de dood maken je toch een beetje depressief. Ondanks deze bezwaren is het voor de liefhebber een mooie aanwist voor de boekenkast!Seintje van boven
Annemiek Paping

ISBN: 9789085105343
Prijs: 9,95 euro
Uitgeverij: House of Knowledge