Lifestyle / Media
Media

Work that brain!

...voor eens en altijd uitmaken wie nu de slimste is. Maar welke games zijn je kostbare tijd en geld nu écht waard? Welke game moet jij hebben? Ze zocht het voor je uit!

Titel: Brain Assist
Uitgever: Sega
PEGI: 3
Aantal spelers: 1
Platform(en): Nintendo DS

Ben je moe en overwerkt? Laat de verpleegstertjes van Brain Assist je dan helpen om je hersenen dagelijks te oefenen. De meisjes staan voor je klaar met tien verschillende 'behandelingen' om je concentratie te verhogen, je geheugen te trainen en je reflexen te verscherpen.

Kortom...: Wie van manga (een Japanse tekenstijl) houdt, hoeft niet verder te zoeken. Dit spel is vooral een aanrader voor wie eerst wilt spelen en dan pas aan hersentraining wilt doen.

Titel: Big Brain Academy
Uitgever: Nintendo
PEGI: 3
Aantal spelers: 1-8 (per DS-game card)
Platform(en): Nintendo Wii, Nintendo DS.

Wie zei dat het schooljaar al bijna voorbij is? Schrijf je in aan de Big Brain Academy en ontdek deze zomer wie de knapste kop is! Alleen wie het meeste 'hersengewicht' in de schaal kan leggen, komt als winnaar uit de bus.

Kortom...: Een relaxt hersentrainspelletje met een hoog 'comic'-gehalte. Ideaal voor wie wetenschap eigenlijk saai vindt.

Titel: Brain Challenge
Uitgever: Ubi Soft
PEGI: 3
Aantal spelers: 1-4 (per Game Card)
Platform(en): Nintendo DS

Een gemiddelde mens gebruikt maar 10% van zijn hersenen. Wil je daar iets aan doen? Dan kan je dit percentage optrekken door het spelen van één van de 43 minigames, verdeeld over zeven categorieën zoals geheugen, logisch nadenken en creativiteit.

Kortom...: Met name geschikt voor wie weinig tijd heeft. Een paar minuten per dag is voldoende om dit spel zijn werk te laten doen. Stresskonijnen kunnen stoom afblazen in de exclusieve stressmodus. 
 
Titel: Dr. Kawashima's Brain Training & Meer Brain Training
Uitgever: Nintendo
PEGI: 3
Aantal spelers: 1
Platform(en): Nintendo DS

Het origineel! Net zoals je spieren moet onderhouden, verouderen je hersenen ook als je ze niet oefent. Met dit spel doe je dat onder de kundige leiding van Dr. Kawashima; wiens real-life tegenhanger ook de uitvinder van dit soort spelletjes is. Als enige in dit genre kan je dit spelletje besturen met handschrift- of stemherkenning!

Kortom...: Het tweede deel (Meer Brain Training) is iets losser opgevat (denk: liedje spelen op de piano). Wat ons betreft is in dit deel de balans tussen wetenschap en plezier beter in evenwicht. In deel 1 emmert de prof vaak schermen lang door over de hersenen. Over de handschrift- en stemherkenning kunnen we kort zijn: prima!

Titel: Maths Play - Plezier met Cijfers
Uitgever: Ubi Soft
PEGI: 3
Aantal spelers: 1-4 (per Game Card)
Platform(en): Nintendo DS

De makers van dit spel doen een manhaftige poging om rekenen leuk te maken. Door allerlei minigames word je telkens weer uitgedaagd je score wat op te trekken. Door te spelen met gekleurde kaarten ben je op allerlei manieren met getallen bezig, soms zonder het te beseffen.

Kortom...:  Echte wiskundehaters zullen hier waarschijnlijk geen sikkepit aan vinden. Wie echter een paar vrienden wil uitdagen met eenvoudige -maar toch pittige- spelletjes raakt hier zo aan verslaafd!