Lifestyle / Media
Media

Dirty Dancing: 'Dr. Jake Houseman'

Chris Tates speelt de rol van Dokter Jake Houseman. Hij behandelde ooit Max Kellerman en wordt daarom uitgenodigd om met zijn gezin naar het vakantiepark te komen. Jake is de 'beschermende' vader van Baby en Lisa. Hij leert zijn dochter Baby op een andere manier kennen tijdens het verblijf bij Kellerman's.

Kun je iets vertellen over jouw rol?
"Ik speel de vader van een jong meisje dat zich gedurende het stuk ontpopt tot een volwassen vrouw, waar ik de nodige conflicten mee heb. En die conflictsituatie vind ik erg interessant om te spelen; een uitdaging. Ik heb zelf een dochter van 22, waar ik (zoals elke vader en dochter) ook conflicten mee heb gehad en die eigen ervaringen kan ik heel goed in de rol verwerken."

Hoe zou je reageren als jij je eigen dochter zo Dirty zou zien Dancen?
"Nou, ik denk dat iedereen wel dingen heeft gedaan waar zijn of haar ouders niet zo blij mee waren. Als mijn vader zou hebben geweten waar ik vroeger uit ging, zou hij me aan mijn haren naar buiten trekken. Ik kwam namelijk in discotheken waar ook Hell's Angels kwamen en waar de heroïnespuiten in de toilet lagen. Ik hield me daar natuurlijk niet mee bezig, maar ik vond het wel een stoere tent! Ik denk dat dit soort dingen bij je leeftijd horen. Je moet er gewoon op vertrouwen dat je kind een gezond verstand heeft."

Hoe heb jij de hype rondom Dirty Dancing meegemaakt?
"Bijna niet, de film interesseerde me vroeger helemaal niet. Ik bedoel, het was een meidenfilm en als ik heel eerlijk ben, boeit 'ie me nog steeds niet echt. Ik heb 'm heus wel eens gezien toen in die tijd, maar het is niet mijn soort film. Maar dat neemt niet weg dat ik het wél heel leuk om de rol van Dokter Jake Houseman te spelen."

Je hebt ontzettend veel verschillende dingen gedaan: soaps, series, toneel, films, nu musical. Wat vind je het leukst om te doen?
"Toneel blijft het leukst om te doen. Het is zo'n intensieve ervaring. Het is live, het is spannend, er gaan soms dingen mis. De ene keer is de zaal een beetje mat, de andere keer weer razend enthousiast. Elke avond is weer anders."


We feliciteren Chris met de nominatie voor de ANWB Publieksprijs voor Dirty Dancing en hij reageert verrast, hij wist het nog niet. Hij lacht "Ik ben vast weer de enige die dit nog niet weet."