DVD: Good Luck Chuck

Media door Paulien

Ok ok, een flink staaltje acteerwerk hoef je bij deze film niet te verwachten. En de humor van Jessica Alba is natuurlijk niet te vergelijken met die van Cameron Diaz of Reese Witherspoon. Jessica wordt in deze film vergezeld door de redelijk onbekende maar lachwekkende Dane Cook, die mij op het eerste gezicht stiekem doet denken aan Carries lover Aidan uit Sex and the City.

Het verhaal begint in het jaar 1985. Charlie (Dane Cook), nog een jong jochie, speelt met zijn vriendjes en vriendinnetjes het spelletje 'Spin the bottle'. Als het zijn beurt is, mag hij helaas niet zijn geheime liefde kussen, maar wordt hij tot zijn grote verbazing in de kast opgesloten met de wilde gothic Anisha, de freak van de school. Als hij haar afwijst, spreekt zij in haar woede een vloek over hem uit...
Zo'n 20 jaar later is Charlie een succesvolle tandarts, maar nog altijd vervloekt. Op de bruiloft van een ex-vriendin die, na net met Charlie naar bed te zijn geweest, haar 'ware liefde' heeft gevonden, wordt het Charlie duidelijk: de mooiste en leukste meisjes komen op zijn pad, maar hij weet ze niet te behouden. En de eerstvolgende keer dat hij ze weer ziet, zijn ze of verliefd, of verloofd of getrouwd! Op dezelfde dag ontmoet hij de onhandige, maar o zo mooie Cam Wexler (Jessica Alba), een pinguïnverzorgster die zijn hart op hol brengt. Maar zijn reputatie van vrouwenverslindster is haar al bekend en daarom wil zij niets van hem weten.

Na een onderonsje met een paar op de bruiloft aanwezige vrouwen blijkt dat niet alleen hij dit heeft opgemerkt. De komende weken wordt Charlie achtervolgd door wanhopige vrouwen die wachten op die enige echte, ware liefde: de tandartspraktijk stroomt vol met hoopvolle dames en zijn antwoordapparaat wordt overspoeld door seksueel getinte berichten! En Charlie? Die maakt hier gretig gebruik van! Maar een leven vol seks, maar zonder liefde, maakt Charlie eenzamer dan ooit. Na veel moeite krijgt hij Cam dan toch zover om met hem af te spreken. Geïnspireerd door de monogame ezelpinguïn uit het aquarium van Cam probeert ook Charlie het bij één lover te houden. Maar als er sprake lijkt te zijn van een echte romance, beseft Charlie dat hij een manier moet vinden om de vloek te verbreken, voordat het meisje van zijn dromen in de armen van een ander valt! Samen met zijn goede, maar onnozele vriend Stu (Dan Fogler), plastisch chirurg geworden zodat hij de hele dag vrouwen kan betasten, bedenkt hij een plannetje om te testen of er echt sprake is van een 'liefdesvloek'. Om te weten te komen of de vloek bestaat en of hij zijn liefje Cam kwijtraakt, zul je natuurlijk zelf de film moeten bekijken!

Hoogstaand acteerwerk is het inderdaad niet, maar je hebt wel een constante lach op je gezicht. Er zitten genoeg grappige momenten in: Charlies dikke rondborstige assistente die in haar seksoutfit hem haar lichaam aanbiedt zodat ook zij haar liefde zal vinden, Cam die van de pinguïnglijbaan duikelt en haar voortanden breekt, Charlie die het bed deelt met de meest lelijke en onbeschofte 'vrouw' die je je maar kan voorstellen...

Daarbij heb ik dus ook nog eens de 'unrated version' te pakken: zeker geen film voor de preutsen onder ons! Bij de aftiteling staat je dan ook nog een ietwat vreemde, en daarnaast overbodige, verrassing te wachten, inclusief handcamera en speelgoedpinguïn... Benieuwd geworden? See for yourself!

Good Luck Chuck
Regie: Mark Helfrich
EAN: 8712609669923
Prijs: 16,99 euro