De coolste beach footwear!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Birkenstock
Birkenstocks stonden een paar jaar geleden bekend als degelijke sandalen voor huisvrouwen. Sinds een jaar of twee zijn deze (supercomfortabele!) slippers helemaal hip and happening. Het merk Birkenstock bestaat al sinds 1774 en heeft een speciaal gevormd voetbed voor een goede houding: de anatomische vorm van het voetbed zorgt voor een gelijkmatige verdeling van je lichaamsgewicht over je voetzool. Als je één keer Birkenstocks aan hebt gehad, doe je echt geen andere slippers meer aan je voeten!
 
De leukste modelletjes:
Madrid: het bekendste en simpelste model in de Birkenstock collectie. De Gizeh en natuurlijk de Heidi Klum-collectie. Iets kleurrijker en misschien ook wel een stuk fouter dan de simpele modellen hier rechts.Crocs

Na de eerste Crocs, een bootschoen met een anti-slip en non-marking outsole, werd in november 2002 op de Florida Boat Show de Crocs als 'beach' model geintroduceerd. Iedereen was direct enthousiast en binnen twee dagen was er geen enkel paar meer te krijgen: totaal uitverkocht.

Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. De populariteit van Crocs was 'booming'. De verkopen bereikten een ongekende hoogte. Sinds 2003 wordt Crocs dan ook door velen als een stijl- en comfort-icoon gezien.

Havaianas
De bekende Braziliaanse teenslippers van Havaianas zijn ook bij ons in Nederland razend populair. Waren ze in het begin enkel bij de Nederlandse importeur middels een webshop te verkrijgen, nu zijn ze overal te koop. Met name de flipflops met het bekende Brazil-logo zijn erg bekend en meteen ook het voordeligst (zie introbeeld).

Ipanema
Ipanema van topmodel Giselle Bündchen werd na de introductie in 2001 al een geweldig succes. Vernoemd naar één van de beroemdste stranden van Brazilië is Ipanema hot & new en ze brengt een op de Braziliaanse vrouw geïnspireerde collectie beach footwear uit: licht, sensueel en tropisch!

Dit jaar hebben Ipanema Slippers en Gisele Bündchen met de Ipanema- G2B, water als inspiratiebron gebruikt.Water is immers de basis van alles, de bron van ons leven en onze gezondheid! Van nature al inspirerend is water ook fris, koel, zuiver en helder. En dat is de collectie G2B ook. Comfortabel en ontspannend in heldere modekleuren. Geen vrouw kan zonder Ipanema Gisele Bündchen deze zomer! Overal prettig om te dragen, overal vlot om te zien, maar vooral heerlijk aan je voeten!

Bovendien helpen Ipanema en Gisele Bündchen gezamenlijk de Xingu Rivier in Brazilië te beschermen, onderhouden en schoon te houden door een gedeelte van de opbrengsten aan het Wereld Natuur Fonds te geven.

Reef
Reef heeft zich altijd bezig gehouden met de samensmelting van de relaxte en ongedwongen sfeer op het strand en de lifestyle die daar bij hoort. Zo zijn er al miljoenen Reefers over de hele wereld die de, door surfen geïnspireerde, producten van Reef dragen. Het merk Reef wordt vertegenwoordigd door een selecte groep van mensen, met name surfers, die op zoek is naar de perfecte golf op de mooiste en zeldzaamste plekken over de hele wereld.