CD: Alderliefste - De Franse Slag

Media door Redactie Ze.nl

De Nederlandse band, bestaande uit drie mannen, bestaat al sinds 1993 en trad op in allerlei cafeetjes. Ze zijn echter pas echt bekend geworden door hun samenwerking met gerespecteerde Nederlandse artiesten. Het liedje dat voortkwam uit de samenwerking met Liesbeth List en Ramses Shaffy 'Laat me/Vivre' heeft de bekendheid van 'Alderliefste' een gigantische boost gegeven en dit nummer staat al enkele jaren hoog genoteerd in de Top 2000 Allertijden.

Helaas staat dit nummer niet op 'De Franse Slag', maar dat maakt de cd niet minder mooi. Het bekende nummer 'Une Belle Histoire' (een cover van het nummer van Michel Fugain) is een prachtige samenwerking met Paul de Leeuw. De overige nummers zijn ontzettend vrolijk en zomers, en het eerste nummer van de cd 'La Vie Est Belle' brengt je meteen in zomerse sferen. De cd is een mix van Franse nummers en Frans/Nederlandse nummers en bevat ook nog een samenwerking met Jack Poels, de zanger van Rowwen Hèze.

Tijdens de releaseparty van 'De Franse Slag' in de Amsterdamse platenwinkel Fame, bleek dat de mannen ook live een lust voor het oor zijn. Het kan niet anders of je gaat meedansen met de muziek, en eigenlijk wil je niets liever dan je spijkerbroek verwisselen voor een zwierige bloemenrok. Dat de mannen duidelijk heel veel lol hebben in het zingen en spelen van deze nummers, is alleen maar een mooie toevoeging.

Dus, hou je van de Franse taal, of gewoon van lekkere zomerse muziek? Bestel ''De Franse Slag' dan direct online!