CD: Estelle - Shine

Media door Jet

Wie?
Estelle Swaray! Een 27-jarige Londense met Senegaals bloed en een grote liefde voor muziek. Deze singer/songwriter/producer/rapper is helemaal hot! Magazine 'Rolling Stone' noemde haar zelfs in hun lijstje van tien artiesten die het dit jaar gaan maken. Estelle is ontdekt door John Legend himself en getekend als eerste artiest van zijn label. Een grote eer dus! Estelle heeft met succes de oversteek gemaakt van Oost-London naar New York. Daar is ook haar veelbelovende album 'Shine' tot stand gekomen.

Wat?
Op 9 mei zal het nieuwe album van Estelle 'Shine' uitkomen. De single 'American Boy', afkomstig van dit album, is al een groot succes in zowel binnen als buitenland. Het album beloofd dan ook een van de meest vernieuwende muzikale hoogstandjes te worden van 2008. Dat is ook niet gek als je naar de (grote) namen kijkt die hebben meegeholpen aan dit album: Kanye West, Wyclef Jean, Will.i.am, Mark Ronson (de man achter Amy Winehouse) en natuurlijk niemand minder dan John Legend.

De moeite waard?
'Shine' is een geweldige mix van allerlei soorten muziek: funk, soul, reggea, pop, r&b, alles komt voorbij. En dit in een heerlijk swingend jasje gestoken. 'American Boy' blijft mijn absolute favoriet van de cd, maar andere nummers klinken mij ook super in de oren. Zoals 'No substitute love', 'Magnificent', 'Come over', 'You are' en 'More than friends'. Als je de cd voor het eerst luistert, kunnen de liedjes misschien een beetje op elkaar lijken, maar hoe vaker je ze luistert, hoe beter en leuker ze worden. 'Shine' is gewoon een heerlijke cd vol met fijne r&b!

Hebben? Bestel hem hier direct online!