Grad Damen heeft zichzelf gevonden

Media door Marieke_B

Via een prijsvraag hebben 400 die-hard fans van Grad Damen kaartjes gewonnen voor dit intieme concert en het bijzondere moment in zijn carriere. En dat is tekenend voor deze 25-jarige zanger: hij staat dicht bij zijn fans. Grad blijkt een groep vaste fans te hebben die hem door dik en dun steunt. Hij is blij dat zij met hem dit moment mogen meemaken.

Nieuwe samenwerking
Want dit nieuwe album Kom Weer Bij Mij is er niet zonder slag of stoot gekomen, zo blijkt. Nadat Grad op spectaculaire wijze door De Nieuwe Uri Geller-finalist Hayashi tevoorschijn is getoverd, brengt hij een aantal nummers van zijn nieuwe album ten gehore. Tussendoor vertelt hij emotioneel over de tijd die achter hem ligt: 'Ik was de weg kwijt, ik wist het allemaal niet meer.' Twee toppers uit dit genre, Emile Hartkamp en Norus Padidar (o.a. Frans Bauer, Marianne Weber en Rene Froger), namen hem vervolgens onder hun hoede, omdat zij nog WEL vertrouwen in Grad hadden. Grad: 'Ze zeiden me: jongen, ga nou eens muziek maken die JIJ mooi vindt, waar JIJ je goed bij voelt.' Ze doken samen de studio in en maakten het beste album uit zijn carriere tot nu toe, de teller staat inmiddels op zeven.

Hij is er weer
Grad blaakt op het podium weer van levenslust en zelfvertrouwen. Hij zingt de liedjes heel gemakkelijk en geniet van de aandacht van zijn fans. Volgens hem komt dit omdat hij weer muziek maakt waar hij van houdt en waar hij ooit op 17-jarige leeftijd mee is begonnen: het levenslied. 'Toen het op mijn 17e allemaal begon, was ik ook volkszanger. Daarna ben ik van studio naar studio gegaan en werd er aan mijn sound en teksten gesleuteld. Op een gegeven moment was ik mezelf helemaal kwijt en deed ik niet meer wat ik zo graag wilde doen. Gelukkig ben ik de juiste mensen tegengekomen die mij hebben geholpen mezelf weer te vinden.'

Emotionele momenten
Een speciale boodschap via een groot scherm van goede vriend en tevens groot fan Wesley Sneijder vanuit Madrid, doet Grad erg goed en maakt hem zeer emotioneel. Als hij aan het eind van het optreden uit de handjes van zijn 3-jarige zoontje Heintje het eerste exemplaar van zijn album uitgereikt krijgt, gaan echt de sluizen open. 'Dit had voor mij niet mooier kunnen zijn,' snikt Grad door de tranen heen. De pers duikt erop en maakt volop foto's van dit gelukkige moment.

De cd Kom Weer Bij Mij bevat natuurlijk zijn huidige single Mag Je Dochter Mee Op Stap en verder een gezonde mix van up-tempo en ballads. Bovendien staat er een nummer op speciaal voor zijn kinderen, omdat hij daar zielsveel van houdt en ze alles voor hem betekenen. Grad is vorig jaar ambassadeur geworden voor het Ronald McDonald Huis in Tilburg, omdat hij het zo waardeert wat zij voor ouders en zieke kinderen doen.

Na afloop staat Grad enthousiast en geduldig de pers te woord: 'Dit was een prachtige avond. Je leeft er maanden naartoe en dan opeens is het zover. Het is nog mooier dan wat ik ervan verwachtte.'

Kom Weer Bij Mij (met DVD)
Grad Damen

EAN: 8717931990035
Prijs: 16,99 euro
Plutomusic B.V.