CD: Wouter Hamel - Hamel

Media door Saar

Wie?
'Een van de Nederlanders die het verschil gaan maken,' aldus de Nieuwe Revu, begin 2007. Ze.nl zegt liever: Een fris-ogende Hollandse singer-songwriter met een stem als een engel en een haast oneindig muzikaal talent. Wouters muziek is niet in een paar woorden te beschrijven; als we er tóch enkele moeten kiezen, dan komen we uit op: origineel, opbeurend, swingend, vernieuwend en bovenal divers. 

Wat?
Wouter bracht begin 2007 een succesvol debuutalbum uit, gevuld met een unieke combinatie van catchy songs. Het is als likken aan een toverbal; beginnend met jazz, pop, dance, funk, soul en wat komt daar tevoorschijn? Big band? Dat Wouter durft te experimenteren behoeft geen verdere uitleg. Een zwoele stem, vingers die zowel piano als gitaar weten te bespelen. Het is alsof Wouter zichzelf, zijn band en zijn instrumenten constant uitdaagt. Zijn muziek is ongekend, tijdloos en kent geen grenzen. Wouters muziek komt overal tot zijn recht: van MTV, via Radio 2, langs een zomers festival richting concertzaal of nachtclub.

De moeite waard?
Deze vraag kan enkel met een vol-orig 'já' beantwoord worden. Wouter is een blijvertje! Het winnen van prijzen mag dan niet alleszeggend of zaligmakend zijn; feit is wel dat Wouter inmiddels de trotse eigenaar is van een heuse Essent Award, De Eerste Prijs 2007, een originele Rembrandt én een Zilveren Harp. Sinds het presenteren van zijn debuutalbum in een bomvol Paradiso, was hij onder andere te zien bij Goedemorgen Nederland, Life & Cooking, Mooi! Weer de Leeuw en Pauw & Witteman.
Wouter opende in juli het North Sea Jazz Festival met niemand minder dan Katie Melua, een clubtour door het ganse land volgde. Alsof dit nog niet genoeg is werd zijn album ook in Japan ontdekt; speciaal voor zijn album-release aldaar schreef hij een aantal nieuwe nummers en tourde hij begin 2008 langs Japanse Billboard Live clubs. Ja, we hebben het hier nog steeds over een nuchtere Hollandse jongen die ooit aan de HKU in Utrecht studeerde!
Momenteel maakt Wouter zich klaar voor een nieuwe clubtour, die 28 maart van start gaat. Hoog tijd om die allerlaatste kaartjes te bemachtigen, je de lyrics eigen te maken en deze ras-artiest live te aanschouwen. Neem het van Ze.nl aan, dat wordt smullen

Zeker luisteren?
Dames, maakt u allen op voor Neerlands trots! Tijdens het beluisteren van de plaat 'Hamel', waarvan momenteel een limited edition met 3 bonus-tracks in de winkels ligt, kon Ze.nl enkel denken: 'Waar zit die repeat-knop?' Wouters zelfgeschreven singles voeren je mee richting de zomerse zon, doen verdwalen in dromen en weerspiegelen een leven vol mogelijkheden,  'Ride that sunbeam', feel 'breezy' and be sure to still 'enjoy it next year'!

Hebben? Bestel hem direct online!