Amsterdam Fantastic Film Festival

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het Amsterdamse Film Festival wordt dit jaar al weer voor de 24e keer gehouden en vindt plaats van 9 t/m 20 april. Behalve de echte liefhebbers van cultfilms, willen ze ook graag een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met aparte filmgenres als fantasy en anime.

Tim Burton is de eregast van het festival. De zeer bekende excentrieke regisseur staat bekend om zijn aparte films met soms een gothic stijl. Hij heeft bijvoorbeeld Edward Scissorhands en The Nightmare Before Christmas geregisseerd. Maar ook de kinderfilm Charlie and the Chocolate Factory is van Burton.

Om een idee te krijgen wat voor soort films je kan verwachten, hier alvast een voorproefje van de openingsfilm:
The Fall is een film van dezelfde regisseur als die van The Cell uit 2000 met Jennifer Lopez. Het verhaal gaat over een stuntman en een vijfjarig meisje die elkaar gezelschap houden in een ziekenhuis in Los Angeles. Hij vertelt haar een ongelooflijk verhaal over vijf superhelden die van een verlaten eiland ontsnappen. Als ze het verhaal wilt horen moet ze wel voor hem genoeg morfine smokkelen. Door een brugongeval zijn de benen van de stuntman verlamd geraakt. Al snel vloeien werkelijkheid en fantasie door elkaar.

Als je eens wat anders wilt zien dan de grote bioscoopfilms, bezoek dan het Amsterdam Fantastic Film Festival. Kaarten zijn te krijgen via internet of gewoon op 8 en 9 april te kopen aan de festivalkassa's in Pathé Tuschinski, die open zijn tussen 16.00 uur en 20.00 uur. De kaarten kosten acht euro.