Review: No Reservations

Media door Marieke_B

De avond was volledig uitverkocht en dat was te merken. Al ruim van tevoren stroomde de lobby vól met kwebbelende dames. Gevolg: het gevoel dat je in een heus kippenhok beland bent. We werden welkom geheten met een fruitige cocktail en mochten plaatsnemen waar we wilden, wie het eerst komt wie het eerst maalt! Gelukkig kun je vanaf elke stoel in de grote zaal 1 van Rembrandt alles prima overzien.

Catherine Zeta-Jones schittert in deze romantische komedie naast de relatief onbekende Aaron Eckhart. Ze vertolkt de rol van topkok Kate Armstrong, die eigenlijk alleen maar leeft voor het koken. Dag en nacht zit ze in het toprestaurant waar ze werkt of is ze op pad om de beste ingrediënten voor haar nieuwste gerechten te zoeken. Kate leeft een vrij eenzaam bestaan, omdat ze slechte ervaringen heeft gehad toen ze mensen té dichtbij liet komen. Met name mannen natuurlijk...

De enige waar Kate een goede band mee heeft, is haar zusje. Als zij door een tragisch ongeluk om het leven komt en haar dochtertje Zoë alleen achterblijft, neemt Kate de zorg voor het meisje op zich. Dat is even improviseren: hoe pas je een klein meisje in je drukke leven als belangrijke chefkok? En hoe werkt dat überhaupt, dat leven met een kind? Kate's baas, de eigenaresse van het restaurant, staat er dan ook op dat Kate een week vrij neemt om tot zichzelf te komen en haar leven op orde te krijgen.

Als ze die week tóch heel eventjes langskomt op haar werk, blijkt ze vervangen te zijn door de eigenzinnige kok Nick, die een heel andere stijl van koken én leiding geven heeft dan zij. Ze is zwaar beledigd dat dit achter haar rug om is gebeurd en moet dan ook niets hebben van deze aparte doch charmante man. Kate en Zoë lijken ondertussen maar niet aan elkaar te kunnen wennen, tot Nick zich ermee bemoeit en verrassend goed met kinderen blijkt om te kunnen gaan. Er groeit iets tussen Nick, Kate én Zoë, maar wat is het precies?

Het verhaal is vreselijk zoetsappig, maar met mooie moralen: wanneer durven we ons open en kwetsbaar op te stellen voor die ander? Als je leven eigenlijk in je eentje niet zo leuk meer is en je een ander eigenlijk heel hard nodig hebt? Durven we die stap dan te zetten? En durf je te vechten voor je eigen idealen?

Deze film is er echt eentje voor een leuke girlsnight met vriendinnen. Catherine Zeta-Jones speelt heel verfrissend en ook deze Aaron Eckhart slaat geen slecht figuur als zorgzame, lieve en grappige indringer in het moeizame leventje van de twee dames (groot en klein). De rol van Zoë wordt gespeeld door schattige Abigail Breslin, een goed gecast talentje. Absolute must-have voor in je feelgood-collectie!
Oh ja, en al die dames die gingen voldaan met een goodie-bag weer op huis aan.

Geschreven door Marieke_B