Shopaholic & Baby, Sophie Kinsella

Media door Marieke_B

Net iets té herkenbaar zijn. 'Shopaholic & Baby' is het vijfde en meest recente deel van deze geweldige bestsellerserie.

We vallen Becky's leven weer binnen als zij inmiddels haar meisjesnaam is kwijtgeraakt door een huwelijk met de succesvolle PR-man Luke Brandon. Na een prachtige bruiloft en een heerlijke bijbehorende huwelijksreis is Becky zwanger geraakt. We volgen haar bij alle voorbereidingen die noodzakelijk zijn als je over een aantal weken een kindje verwacht en zijn getuige van de uiteindelijke bevalling.

'Ik lig op een bed in het Chelsea & Westminister Ziekenhuis, verkrampt van spanning. Luke en ik kunnen nu elk moment ons kindje op het scherm zien, voor het eerst sinds het nog maar een  spikkeltje was. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik heb zelfs nog steeds niet echt verwerkt dat ik in verwachting ben. Over negentien weken word ik, Rebecca Brandon geboren Bloomwood... moeder. Ik word móéder!'

Becky zou Becky niet zijn als zij niet alleen maar het beste wil voor haar kind. Hét excuus om haar shopverslaving te gebruiken om ongeboren kindje alvast (koste wat het kost) alles te geven wat zijn of haar hartje begeert. Terwijl dit hartje überhaupt pas net zelf klopt! Door het shoppen, haar fantastische huwelijk, het vooruitzicht van een prachtig nieuw huis in Londen én haar baan als personal shopper bij een warenhuis (wel eentje die op de rand van de afgrond staat, maar hee, je kan niet alles hebben), kan Becky's leven er niet rooskleuriger uitzien.

 

Als Becky op het laatste moment een consult bij de 'verloskundige van de sterren' Venetia Carter heeft kunnen regelen, gaat het echter toch mis. Luke blijkt deze dame van vroeger te kennen en er pakken donkere wolken boven haar mooie hoofdje samen. Wat nu? Zijn het de zwangerschapshormonen en wordt ze langzaam paranoia, of is er echt iets niet in de haak en moet ze op haar vrouwelijke intuïtie afgaan?

'Ik ben sprakeloos. Ik hap als een goudvis naar lucht. Elke vezel van mijn lichaam geeft waarschuwingssignalen af. Ze zit achter Luke aan.'

'Shopaholic & Baby' is briljant geschreven in de hilarische stijl die we van Sophie Kinsella kennen. Ons verbazend over het enorme uitgavenpatroon van Becky (dit keer weliswaar voor haar baby, maar dan nog: heeft een baby écht een Christian Dior-flessenwarmer en vijf kinderwagens nodig?), hebben we toch medelijden met haar. Zouden we niet allemaal door de grond zakken bij het idee dat je (in zwangere toestand nog wel) wordt bedrogen door je grote liefde? En zouden we er niet alles aan doen om ervoor te zorgen dat die heks (hoe lief, leuk, aardig en slim andere vrouwen ook zijn; als ze aan je man komen zijn het heksen!) uit jullie leven verdwijnt?

Becky's nieuwste avontuur leest wederom heerlijk weg. Becky is grappig, lief, zorgzaam, soms toch best intelligent en heeft een hart van goud. En Sophie Kinsella weet dit weer erg goed neer te zetten. Ik zeg: een exemplaar voor op het strand, onder een grote parasol met een fruitige cocktail.

Je kan het boek zelf online bij Bruna bestellen, door hier te klikken.

Geschreven door Marieke_B