Vrouwen en Kleding

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Ik heb niets om aan te trekken en ik heb geen kasten genoeg om het allemaal in te hangen. Drama, drama, ja wij vrouwen hebben het zwaar!

Dus ben ik maar eens aan het kijken wat ik allemaal nog heb hangen. Als ik achteraan begin in m'n kast, kom ik dingen tegen die ik al 2 jaar niet meer heb aangehad. Ik wist eigenlijk niet eens dat ik ze nog had. Als ik ze weer eens aantrek, vraagt ook iedereen of ik het nieuw heb, da's dan wel weer leuk. Winkelen in je eigen kledingkasten (Jawel, meervoud, sinds ik alleen woon heb ik twee kasten helemaal voor mezelf en beiden overvol) dat is nog eens handig. Vooral als je zo'n gat in je hand hebt als ik. Het verschil tussen jou en mij is namelijk dat jij een stuk salaris over hebt aan het eind van de maand en ik een stuk maand aan het eind van mijn salaris... Ach ja, geld kan je niet meenemen als je dood bent en schulden gelukkig ook niet ;).

Maar goed, ik dwaal af. Eindelijk weer eens al die leuke zomer jurkjes aan! Jippie! Lekker met blote benen en geen panty's meer! Sandaaltjes en slippertjes in plaats van laarzen. Wat een heerlijkheid! Tevens is dit ook het startsein voor de opening van het jachtseizoen. Mannen zien al het kortgerokte en hooggehakte vrouwelijke schoon en dat wekt de jagers instincten weer op. En dan valt het me ook meteen op dat sommige vrouwen de regel 'Less is more' iets te letterlijk opvatten.

Zo stond ik gister in de kroeg naast een levensgrote versie van Slutty Barbie. Rokje zo kort en strak dat ze het elke 5 seconden weer naar beneden moest trekken. Zo kort dat je je afvraagt of het wel een rokje is of gewoon een hele brede riem. Dat vind ik dan jammer. Je moet niet alles wat je hebt meteen in de aanbieding gooien. 'Less is more' betekent dus: houd het simpel, je bent geen kerstboom, niet: trek zo min mogelijk kleren aan!

En begrijp me niet verkeerd. Zelf ben ik geen Fashion addict, volg de mode niet op de voet, maar draag wat ik leuk vind en hoe m'n bui is. Zo loop ik de ene dag erbij als een hippie, om vervolgens de dag erna in leger-outfit op mijn werk te verschijnen en de dag daarna heb ik zin in een mooi jurkje met elegante hoge hakjes. Ik heb nog eerder een schoenen-tik dan een kleding-tik. Dat komt omdat je schoenmaat nooit veranderd als je aankomt, die blijft gelukkig altijd hetzelfde en dat scheelt bergen frustraties. Maar met kleding onderscheid je jezelf van de grote grijze massa. Tenminste, dat kan je, als je durft. Maar doe het dan wel op de juiste manier Barbie!

En trouwens, ik hou ook van een mooi decolleté. Ben zelf gelukkig gezegend met een leuk voorgeveltje. En daar moet je gebruik van maken. Het leidt namelijk de aandacht af van je minpuntjes. Zo is het nog nooit iemand opgevallen dat ik een klein buikje heb. Kwestie van de aandacht verleggen naar je sterke punten. Maar dan wel zo dat je veel laat zien, maar niet alles. Je moet wat te raden over laten en dat had Barbie gisteren helaas niet begrepen. Zonde en een gemiste kans. Het is jammer als het ordinair wordt. Vrouwen kunnen er zo mooi uit zien, want laten we eerlijk wezen, mannen zijn nou eenmaal niet echt mooie wezens om naar te kijken. En als ze dat wel zijn, zijn ze homo. Dus wij vrouwen moeten het mooi maken. Maar wel met een beetje klasse graag.

En nu ik toch commentaar aan het geven ben, wil ik vrouwen graag ook nog het volgende mee geven. Ik zou willen dat ik het zelf had bedacht, maar ik heb het van een vrouwelijke stand-up comédienne. 'Veel vrouwen lijden aan MS. Ze hebben M maar dragen S.' Veel vrouwen weten zich met moeite in een Sje te persen, maar het ziet er gewoon niet uit. Leg je erbij neer dat het gewoon je maat niet is en koop én draag kleding in je eigen maat, ziet er echt stukken beter uit! We kunnen niet allemaal van die Anorexia Barbie's zijn en wil je dat ook eigenlijk wel? Zeker als je boven de 16 bent, ziet dat er toch niet uit? Newsflash dames, de meeste mannen houden van vormen! Als je tevreden bent met je lichaam en ervan houdt, zullen zij dat ook doen. Mocht je in het bezit zijn van een kerel die daar wel over zeikt (meestal zo eentje die zelf de sportschool al jaren niet meer van binnen heeft gezien) dan moet je die dumpen, je verdient beter en kerels genoeg! Zeker nu het jachtseizoen weer geopend is! Succes dames!

Geschreven door Robina