The Voice ook in Amerika kijkcijferhit

Celebs door Ze.nl
Volgens de Amerikaanse website TV By The Numbers, die Amerikaanse kijkcijfers publiceert, trok The Voice op een gegeven moment maar liefst 12,2 miljoen kijkers. Het programma was dé verrassing van de dinsdagavond en scoorde zelfs beter dan Glee en NCIS. Alleen Dancing With The Stars scoorde nog hoger dan de nieuwste Amerikaanse show, maar gezien de populariteit van dat programma in de VS was dat geen verrassing.

John de Mol reageerde blij en enthousiast op de kijkcijfers. Hij had eerder laten weten dat hij al blij zou zijn bij 8 miljoen kijkers, dus de mediamagnaat was in zijn nopjes. “Het is iets waar je alleen maar van kan dromen,” zei hij tegen RTL Boulevard. “Ik heb heel erg slecht geslapen vannacht. Ik dacht nog: moet ik op mijn 56e nog wakker liggen van kijkcijfers?” Ook het hoofd van zender NBC was euforisch over het goed bekeken programma, vertelde John.

Inmiddels zijn de eerste talenten van het programma, net zoals in Nederland gebeurde, de officiële downloadcharts binnengestormd. Maar liefst negen kandidaten staan nu al met een single in de Top 200 Singles Chart. Dat belooft heel veel goeds voor de zangers en zangeressen die we nog gaan zien!