Lifestyle / Celebs
Celebs

Lily Allen kampte met eetstoornis

Arme Lily. Nadat ze de eetstoornis heeft moeten verwerken, heeft ze in januari 2008 en in november 2010 twee miskramen gehad. De zangeres geeft toe dat ze in die periode absoluut niet gelukkig was. Daardoor kwam ze tot inkeer. "Ik zou graag het dunste mensje ter wereld willen zijn, maar ik weet dat ik dat niet kan bereiken zonder ongelukkig te zijn. Ik hou van eten." Lily leed aan boulimia, wat betekent dat ze overgaf na het eten.

De 25-jarige zangeres liet zich door anderen overtuigen dat ze er geweldig uitzag. "Ik stond op de cover van allerlei bladen en iedereen zei: kijk hoe goed Lily eruit ziet, ze is zo veel afgevallen. Ik dacht dat ik er echt goed uitzag." Lily genoot van de complimentjes. "Als je jarenlang alleen maar het tegenovergestelde hebt moeten aanhoren, wil je alleen maar horen hoe slank je bent."

Channel 4 volgde de zangeres vorig jaar van maart tot oktober. Toen Lily een miskraam kreeg, is de televisieploeg tijdelijk gestopt met filmen. "Het was een lange strijd, dit soort dingen verandert mensen," vertelt Lily. Ze heeft dan ook nu niets meer met muziek maken. "Ik wil niet eindigen als Madonna, ze is gek," zegt ze. "Mensen die bekend en succesvol zijn leven in een maffe wereld en hebben de neiging vroeg te sterven. Dat wil ik niet, ik eet veel liever."

De documentaire wordt vanaf volgende week in drie delen uitgezonden op de Britse televisie. Wij hopen dat de docu ook naar Nederland komt, zodat ook wij kunnen zien wat de keerzijde van roem is. We zijn in ieder geval erg benieuwd...