Lifestyle / Celebs
Celebs

Ben Saunders is 'The Voice'

Bens overwinning kwam niet echt als een verrassing. Al vanaf de eerste - blinde - auditieronde, die in tegenstelling tot eerdere talentenjachten puur gebaseerd was op wat de juryleden hoorden, leek de getatoeëerde zanger uit Hoorn de gedoodverfde winnaar. De afgelopen week konden de singles van de vier finalisten gedownload worden. Het aantal downloads telde mee als stemmen en de
hele week voerde Ben de top 4 aan.

Gezien de downloads was het verrassender dat Pearl op de tweede plek eindigde. Haar single werd deze week het minst gedownload en dus stond zij tot vrijdagavond op de vierde plek. Door haar zeer sterke optredens, waaronder een duet met Trijntje Oosterhuis, wist zij een groot deel van het publiek alsnog voor zich te winnen.

Kim werd derde, ondanks de oproep van wereldster Adele, waarmee zij haar duet mocht brengen, vooral op de Noord-Hollandse te stemmen.

De vierde plek was voor Leonie duidelijk een tegenvaller. Zij ontpopte zich afgelopen weken van 'lelijk' eendje in een zwaan en qua downloads stond zij achter Ben op de tweede plaats. Vermoedelijk door haar niet al te beste prestaties in de finale, waarvan het schreeuwerige duet 'Ik leef niet meer voor jou' met Marco Borsato het dieptepunt was, kwam ze echter ruim stemmen tekort om de anderen bij te benen. Emotioneel verliet zij het toneel.

Hoewel iedereen al 'wist' dat Ben zou winnen, zei hij zelf verrast te zijn. "Ik had het niet verwacht. Echt niet." Hij wint met zijn overwinning een platencontract en een auto. In april staat hij drie keer in het voorprogramma van Kane in Ahoy.

Zijn prijs wordt mogelijk nog grootser dan gedacht. De Telegraaf schrijft dat hij hoogstwaarschijnlijk naar Amerika gaat. John de Mol vertelt: "Er zijn met omroep NBC al gesprekken over geweest. Niks concreets, maar ze willen het wonder van The Voice of Holland daar ook wel eens zien."

Als alles doorgaat, mag Ben optreden in één van de eerste liveshows van 'The Voice' in Amerika. Hij is nu al in de VS te zien in de NBC-promo van het programma. "Ben is een character waar ze ook aan de andere kant van de oceaan voor zullen vallen. Ik noem hem het geluk van The Voice of Holland", aldus John.