Lifestyle / Celebs
Celebs

Egbert-Jan Weeber moeite met relaties

Wanneer het te serieus wordt voor Egbert-Jan Weeber gaat hij moeilijk doen. "Als ik iemand echt leuk vind, ben ik zo bang om gekwetst te worden dat ik raar ga doen," aldus de acteur in een openhartig interview met vrouwenblad Viva. "Zoals issues maken van onzinnige dingen en bewust ruzie zoeken."

En dat was misschien niet altijd de juiste aanpak, zo vindt de acteur achteraf. "Door dat gedrag ben ik liefdes kwijtgeraakt, waarvan ik nu denk: als ik toen iets minder gecompliceerd had gedaan, waren we op dit moment misschien nog samen. Daar heb ik wel spijt van."

Dat hij last heeft van bindingsangst sluit Egbert-Jan niet uit. "Ik kan de perfecte minnaar zijn, maar ik ben heel bang voor het moment waarop het minder leuk wordt. Dan begin ik er maar liever helemaal niet aan. Bindingsangst misschien."

De acteur heeft wel een idee wat de oorzaak van zijn relatieproblemen is. "Mijn ouders hadden niet zo'n goed huwelijk. Zij maakten flink ruzie, vooral op vervelende plekken, bijvoorbeeld als we op vakantie gingen."