Leighton Meester overweegt kledinglijn

Celebs door Redactie Ze.nl

De Gossip Girl-actrice denkt serieus na over het starten van haar eigen kledinglijn, laat ze weten in een interview met Vogue UK. "Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat het iets is wat ik gewoon moet doen," aldus Leighton. "Ik weet niet of dat op de korte termijn zal gebeuren, maar ik zou ook heel graag met iemand willen samenwerken. Ik heb veel ideeën. Het probleem is alleen dat ik zelf zo veel designers leuk vind en van heel veel verschillende kledingstijlen houd. Hoe combineer ik dat ooit allemaal in één lijn?"

Leighton speelt Blair in de populaire Amerikaanse serie Gossip Girl. Net als de rest van de cast is ze lovend over de styling van Gossip Girl's eigen stylist Eric Damon. Hoewel Blairs kledingstijl het beste valt te omschrijven als conservatief en preppy, houdt Leighton in het dagelijkse leven van een meer uitdagende look. "Ik houd heel erg van variatie en het uitproberen van nieuwe dingen. Bijvoorbeeld een jurk met een unieke pasvorm of iets wat ik daarvoor nog nooit heb gedragen."

Leighton laat zich inspireren door stijliconen Cate Blanchett en Audrey Hepburn. "Ik denk dat alles wat Audrey uitstraalde, of het nu haar haar, make-up of jurken waren, heel trendsettend was."

De brunette speelt nu in het vierde seizoen van Gossip Girl, dat vanaf nu elke maandag te zien is op de Amerikaanse buis.