Mary Poppins grote winnaar Musical Award

Celebs door Redactie Ze.nl

William Spaaij sleepte de award voor beste mannelijke hoofdrol in de wacht voor zijn rol als Bert de schoonsteenveger en zijn vriendinnetje Noortje Herlaar won de award voor aanstormend talent. Maike Boerdam, die de rol van moeder Winifred Banks speelt, ontving een award voor vrouwelijke bijrol. Ook won Mary Poppins van Joop van den Ende de prijzen voor beste decor en beste kostuums/pruiken/make-up.

De award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical ging naar Mariska van Kolck voor haar rol van gevangene Roxy Hart in Chicago. Marcel Visscher kreeg de awars voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Hairspray.

Bij de kleine musicalproducties vielen Dromen Zijn Bedrog en Urinetown elk vier keer in de prijzen en waren daarmee de grote winnaars.

De gewilde ANWB-publieksprijs voor beste musical ging naar Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (grote musical) en Ja Zuster, Nee Zuster (kleine musical).

Naast de awards, kreeg Henk van der Meijden een Oeuvre Award en Simone Kleinsma ontving de Speciale Theater Award voor Simone: Songs from the Heart.

Bekijk een compleet overzicht van de winnaars op de site van de Musical Awards.