Strijd om X Factor-finale begint

Celebs door Redactie Ze.nl

Vanavond is de halve finale van X Factor, twee kandidaten zullen dan nog het strijdtoneel verlaten. In de finale, zaterdagavond, strijden de twee overgebleven talentjes om dat felbegeerde platencontract en de directe lancering van zijn of haar nieuwe single. Het publiek bepaalt, de jury heeft de ruzies bijgelegd en hoeft alleen nog maar te genieten. De kandidaten hebben er zin in.

Jaap is de rust zelve: "Als ik het goed doe vanavond, denk ik wel dat ik het verdien. Het gaat er nu om wie het het beste doet. Als je zegt zang, er leuk uitzien en de performance... Ik weet niet wie van ons vieren dan gekozen zou moeten worden."

Dony is vooral weer aan het genieten: "Ik ben een man die goes with the flow. Ik heb nooit het idee gehad om zover te komen. Ik wil goed zingen vanavond. Mocht ik eruit gaan, heb ik een mooie afsluiter voor de fans. De finale winnen is nog beter, haha."

Maaike vindt de rol van underdog niet zo erg en hoopt voor een verrassing te zorgen: "Mensen dachten dat ik er na drie liveshows uit zou liggen. Tot ik een paar weken geleden Son of a Preacher Man ging doen. Toen dachten mensen 'wat is er gebeurd met Maaike?' Ik denk dat ik trots mag zijn."

De muzikale Kelvin stond drie keer in de sing-off, maar werd alle keren gered door de jury: "Ik wil laten zien dat ik muzikaal ben en kan verrassen. Over mij is nooit gezegd dat ik wel een winnaar kan worden. Dus heb ik niets te verliezen. Ik heb altijd geleerd dat degene met de grootste wil het verste kan komen. Ieder van ons kan in de finale staan."

Maar wie gaat er winnen?