Boek Maria Mosterd verzonnen?

Celebs door Redactie Ze.nl

Mensen die bekend zijn met het boek zullen waarschijnlijk met veel verbazing hebben gekeken naar de uitzending van Peter. Al lezende ga je mee in het verhaal van Maria en het komt als leek niet (snel) in je op te twijfelen aan de traumatische gebeurtenissen. Gelukkig zijn er mensen die dat wel doen.

De misdaadverslaggever onderbouwt zijn conclusie over het boek met de mening van deskundigen. Professoren en geleerden gooien er verschillende theorieën op los, die verklaren waarom het verhaal grotendeels is aangedikt en overdreven. Er wordt niet getwijfeld of Maria een traumatische ervaring heeft ondergaan, wel in welke mate...

Waarom Peter zijn energie steekt in een boek? Echte mannen eten geen kaas heeft een gezicht gegeven aan de taferelen en gebruiken van loverboys. Slachtoffers vergelijken hun verhaal met dat van Maria, een verhaal dat volgens de deskundigen ver van de waarheid staat. Een gevolg kan zijn dat slachtoffers niet serieus worden genomen, omdat het verhaal niet zo 'spectaculair' is als dat van Maria.

Helaas wilde uitgever Van Gennep, schrijfster Maria en haar moeder niet reageren op de aantijgingen van de misdaadverslaggever.