Meeste Oscars voor The Hurt Locker

Celebs door Redactie Ze.nl

Regisseur Kathryn Bigelow ontving voor haar film The Hurt Locker een Oscar voor beste film en beste regisseur. Het was voor het eerst dat een vrouwelijke regisseur met die prijs naar huis ging in de 82 jaar dat de Oscars worden uitgereikt. Het oorlogsdrama ontving daarnaast nog een gouden beeldje voor beste scenario, beste montage, beste geluidsmontage en beste soundmix. De film gaat over een bomexpert in Irak.

Avatar werd genomineerd voor negen Oscars, maar mocht er slechts drie in ontvangst nemen. De science fiction-film werd beloond voor de special effects, beste camerawerk en beste art direction. Regissuer James Cameron mag dus best tevreden zijn.

Er waren weinig verrassingen tijdens de prestigieuze uitreiking. Beste actrice werd Sandra Bullock voor haar rol in de film The Blind Side. De prijs voor beste acteur ging naar Jeff Bridges voor zijn vertolking van een vervallen countryzanger in het drama Crazy Heart.

De gouden beeldjes voor de beste vrouwelijke en mannelijke bijrol gingen naar comédienne Mo'Nique, (Precious) en naar Christoph Waltz voor zijn vertolking van de charmante SS'er in Inglourious Basterds. Mo'Nique ontving een staande ovatie van alle aanwezigen voor haar rol as tirannieke moeder, die haar kind geestelijk en lichamelijk mishandelt.   

De  Oscar voor de beste animatiefilm ging naar Pixars Up, net als de prijs voor beste muziek.