Do komt met nieuw album

Celebs door Redactie Ze.nl

Volgens de zangeres zijn de liedjes die ze zelf echt goed vindt - van haar vorige twee albums - op één hand te tellen. De samenwerking met haar oude platenmaatschappij Sony BMG verliep stroef. "Bij de beslissing om te breken met Sony viel er een last van mijn schouders. We zaten nooit op een lijn! Zij vonden dat ik een Europese kruising moest worden tussen Kylie Minogue, Jennifer Lopez en Beyoncé. Dat past helemaal niet bij mij," vertelde de blondine openhartig in een interview met Sp!ts

Do was de strijd - tussen wat zij wilde en Sony dacht te kunnen verkopen - zat. De 29-jarige zangeres was te onervaren en te jong om het voor zichzelf op te nemen, maar die tijd is voorbij. "Nu weet ik dat ik me niks meer wil laten wijsmaken door mensen die er zogenaamd verstand van hebben. In muziek weet je nooit wat werkt, het enige wat je kan doen is je eigen gevoel volgen."

Dominique van Hulst, zoals ze echt heet, heeft dit album geheel zelf gemaakt. De nummers schreef ze met Arie Storm, haar vaste gitarist. "Arie en ik waren allebei groentjes, maar juist daarom klinkt het waarschijnlijk zo fris." Toch vindt Do het wel een beetje spannend. Ze kan zich niet langer verschuilen achter een platenmaatschappij en zal zelf met de billen bloot moeten. Maar: "Je kunt beter zelf je kop stoten, dan dat een ander het voor je doet."
 
Album
Wat kunnen we verwachten? Do: 'Het album bevat popliedjes met een beetje alternatieve inslag, in een akoestische bandjessfeer." Ook staan er op het album een paar funky, up-tempo liedjes. Denk nu niet dat er wilde dansplaten opstaan, want dat is niet zo. Do is trots op het resultaat: "Deze plaat klopt bij mij."

Wanneer het album uitkomt is nog niet bekend.