Rihanna zag signalen mishandeling

Celebs door Redactie Ze.nl

"Chris had een enorme controledrift en hij was onzeker. Als mensen onzeker zijn krijgen ze een enorme drang om de controle te houden en worden ze erg agressief. Dat kan zich ontwikkelen tot gewelddadigheden," vertelt Rihanna aan het blad W Magazine.

Chris mishandelde Rihanna niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dit deed hij onder andere door haar een minderwaardigheidscomplex aan te praten. "Daardoor kunnen ze de controle over de relatie houden." Voor Rihanna was dit natuurlijk een vreselijke tijd. "Het was een enorme aanslag op mijn dagelijkse leven. Het verandert je," aldus de populaire popster.

Gelukkig heeft het maken van haar nieuwe studioalbum Rated R de zangeres goed gedaan; het werkte zelfs therapeutisch. "Toen ik dit album maakte, was ik iedere dag in een andere stemming. Soms was ik boos, soms voelde ik me miserabel. Ieder liedje vertelt een ander verhaal."

Eerder liet Rihanna nog weten niet over de mishandeling te willen praten, maar daar is ze dus toch op teruggekomen. De reden? "Ik wil mijn verhaal vertellen om vrouwen te helpen die in dezelfde situatie zitten. Het gaat me niet om het zwartmaken van Chris of zijn carrière."

De zangeres wil nu alles achter zich laten en opnieuw beginnen. Naast haar zangcarrière wil ze zich ook gaan richten op acteerwerk.