Comeback van Roxette

Celebs door Anneke

Gisteren ging de Night of the Proms weer van start in Ahoy, Rotterdam na twee succesvolle avonden in het Arnhemse Gelredome. Ook dit jaar had de organisatie weer een mooi pop meets klassiek programma samengesteld.

De meest bijzondere act die er stond was Roxette. Het duo werd in de jaren '90 beroemd met liedjes als It Must Have Been Love, Listen To Your Heart en The Look. In 2002 werd bij Marie Frederiksson een hersentumor geconstateerd waar ze nu gelukkig van genezen is.

Het publiek wachtte met spanning op de terugkeer van hun helden. Ze stonden met spandoeken in de Ahoy om hun idolen te verwelkomen. Zowel Marie als Per waren duidelijk ontroerd door het enthousiasme van de fans die hen duidelijk niet vergeten waren. Marie straalt, geniet, maar ziet er uiterst kwetsbaar uit. De strijd tegen kanker heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten op het magere gezicht. Toch geeft ze zich voor de volle honderd procent en haar stem is nog even krachtig als voorheen. Ook is er weer een beetje hoop voor de toekomst: het duo is al voorzichtig bezig met een nieuw album in de studio dus wie weet..

Maar er was meer te zien op de Night of the Proms. Onze eigen Sharon den Adel van Within Temptation was van de partij en behalve solo (onder meer Stand My Ground en Ice Queen) deed ze ook een duetje met zanger/gitarist John Miles (Stairway To Heaven). Ook OMD (Orchestral Manoeuvres In The Dark), mondharmonicavirtuoos Toots Thielemans en het gitaarduo Peter & Zoltan Katona waren van de partij. Met z'n allen zorgden zij weer voor een leuke Proms waarbij vooral het 'gezellige avondje uit' centraal stond.

In de Ahoy is de Night of the Proms nog t/m 22 november te zien en te horen.