Amy Winehouse blijft op St. Lucia

Celebs door Redactie Ze.nl

Dit meldt een van de vriendinnen van de zangeres aan de Britse tabloid News of the World. Momenteel verblijft Amy op het eiland om aan een nieuw album te werken en te ontsnappen aan de verleidingen van Londen en het ziet er dus naar uit dat ze voorlopig niet zal vertrekken. "Amy is dol op Saint Lucia en wil nooit meer weg. Ze heeft het idee dat het eiland haar goed doet en schrijft meer dan ze ooit gedaan heeft," vertelt de vriendin.

Ook financieel is de verhuizing interessant, want Britten die minder dan 183 dagen per jaar in Engeland verblijven, hoeven minder belasting te betalen. Volgens Amy's vrienden houdt ze dit zeker in haar achterhoofd.

Een anonieme ambtenaar vertelt aan News of the World: "We weten van Amy's plannen om hier permanent te komen wonen. We hebben haar aanvraag ontvangen en behandelen die."

De bewoners van Saint Lucia zijn minder blij met de voornemens van Amy. Een radio-dj laat weten: "Deze vrouw heeft al haar naarheid naar onze stranden gebracht en komt er nog mee weg ook. Onze jongeren hebben positieve rolmodellen nodig. Mensen moeten een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Amy past niet in dat plaatje."