The Mask ontmaskerd!

Celebs door Redactie Ze.nl

Yelle is de jongste en eerste vrouwelijke winnares van deze show wereldwijd. Uri Geller zelf vond haar 'een mentalist die hem omver blies'. Het publiek was het blijkbaar met hem eens, want Yelle kreeg maar liefst 69 procent van alle kijkersstemmen.

De jonge winnares zit in de brugklas havo/vwo en was na afloop super blij. Haar vader Ghani, met wie Yelle haar optredens deed, zegt: "Het is geweldig, heel onwerkelijk. Mensen hebben gekozen voor de liefde. The Mask was mysterieus, Vincent was duivels en Yelle was de liefde. Mensen thuis hebben dat aangevoeld." Yelle zelf noemde haar overwinning 'een mooie afsluiting van mijn ervaring'. Ze gaat niet optreden en zal zich weer op school richten.

Vrijdagavond onthulde ook The Mask zijn ware identiteit: Hayashi. Slechts twee mensen waren eerder op de hoogte van het gezicht achter het masker: "Toen ik erachter kwam dat er nog een seizoen van De Nieuwe Uri Geller zou komen dacht ik: ik ga ervoor! Maar twee mensen herkenden me direct, zij waren ook de enige twee die mijn identiteit wisten. Niemand mocht het weten. Ik wilde nog een kans om te winnen en The Mask gaf me die kans."

Hayashi won vorig jaar niet, hij werd tweede, en ook de Duitse versie van het programma wist hij niet op zijn naam te schrijven. Hierbij is dus ook een derde poging mislukt...