Opstand in musicalland?

Celebs door Redactie Ze.nl

De sportpresentator maakt binnenkort zijn opwachting in de musical Les Miserables. Ook zou van Gelder in de running zijn voor een rol in de musical Mamma Mia!.

Voor Vera is dit alles onvoorstelbaar: "Dit kan toch niet meer! Het is niets persoonlijks tegen Jack, maar het blijft broodroof," meldt Vera het Belgische Musicalsite.be. "Zo kan het niet langer. Er moet iets veranderen en musicalmensen moeten beschermd worden. Nederland heeft een dicht bevolkt musicalpubliek, die schotel je geen rotte vis voor."

Vera gaat nog even door: "Eigenlijk zou de understudy uit Les Mis gewoon ontslag moeten nemen. Ik roep alvast de musicalmensen bij Stage Entertainment op om te gaan staken."

Stage Entertainment is verantwoordelijk voor veel grote musicals in Nederland. Zo produceert de maatschappij onder andere Ciske, Les Misarables, Tarzan en Mamma Mia!. Directeur Erwin van Lambaart laat weten verrast te zijn door de uitlatingen van Vera Mann: "Haar aantijgingen zijn ongegrond en ongenuanceerd. Jack speelt slechts enkele malen in Les Mis. Dan is er van broodroof toch geen sprake? Van Gelder heeft gewoon de reguliere casting doorlopen. Elk talent moet een kans krijgen."

Wat er ook gebeurt, het biedt in ieder geval inspiratie voor een nieuwe musical over een staking in musicalland.